İçeriğe atla

Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Time Crash

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--B.S.R.F. 💬 17:30, 2 Aralık 2016 (UTC)

Time Crash[kaynağı değiştir]

İngilizce vikipedide de kaliteli madde olan bu maddenin birebir çevirisini yaptım. Çeviremediğim yerler de olabilir. Bazı hatalarımı düzeltmeye çalıştım. Muhtemelen yine birkaç hata vardır. Bu adaylık süresince hep beraber yapılması gerekenleri yapalım istiyorum. Bilgi kutusundaki kırmızılıkları da en kısa zamanda açacağım inşallah. akil13ileti 18:01, 1 Ocak 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Emeğinize sağlık. Maddeyi okudum, aklıma takılan ve gözüme çarpan noktalar şu şekilde:
  • "Mini bölüm" kavramı yerine "kısa bölüm" daha uygun değil midir?
  • "Moffat senaryoda Beşinci Doktor'un bölümlerine göndermelerde bulundu: Onuncu Doktor, Beşinci Doktor'un kıyafetleri hakkında konuştu ve sonik tornavidayı kullanmaması ile ilgili olarak: "Hey, Ben Doktor'um. Evreni, bir çaydanlık ve birkaç metre iple kurtarabilirim. Bana bakın, yakama bir sebze takıyorum." diyerek alay etti." cümlesinde iki kere iki nokta kullanılmış, bunun yanında ne anlatmaya çalışıyor anlayamadım. Maddenin genelinde çeviri sorunlarına denk geldim, bir kısmını düzelttim. Akıcı bir anlatım olmadığını düşünüyorum maddede, okurken zorlandım açıkçası.
  • Eleştiriler kısmı yetersiz gözüktü bana, yalnızca iki eleştiri mevcut.
  • Maddede önce geçmiş zaman tercih edilmiş, sonrasında birden geniş zamana geçiş yapılmıştı. Düzeltmeye çalıştım mümkün mertebe. Yine bölüm adları tırnak içinde yazılması gerekirken eğik yazılmıştı çoğu zaman.
  • Arşivlenmemiş kaynakların arşivlenmesi lazım.
  • Yalnızca yapımcı ve yönetmen maddelerinin açılması gerektiğini düşünüyorum, diğer maddeler "benim için" önemli değil.

--RapsarEfendim? 11:15, 3 Ocak 2016 (UTC)

    • Cevap Cevap
  • "Mini bölüm" kavramı yerine "kısa bölüm" daha uygun değil midir? — İstek yapıldı Yapıldı Ben de dün bunu düşünüyordum. Bence de "kısa bölüm" demek daha uygun. İlgili kategoriyi de değiştirdim.
  • "Moffat senaryoda Beşinci Doktor'un bölümlerine göndermelerde bulundu: Onuncu Doktor, Beşinci Doktor'un kıyafetleri hakkında konuştu ve sonik tornavidayı kullanmaması ile ilgili olarak: "Hey, Ben Doktor'um. Evreni, bir çaydanlık ve birkaç metre iple kurtarabilirim. Bana bakın, yakama bir sebze takıyorum." diyerek alay etti." cümlesinde iki kere iki nokta kullanılmış, bunun yanında ne anlatmaya çalışıyor anlayamadım. Maddenin genelinde çeviri sorunlarına denk geldim, bir kısmını düzelttim. Akıcı bir anlatım olmadığını düşünüyorum maddede, okurken zorlandım açıkçası. — İstek yapıldı Yapıldı şu değişiklikleri yaptım. Şimdi nasıl?
  • Eleştiriler kısmı yetersiz gözüktü bana, yalnızca iki eleştiri mevcut. — İngilizce vikipedide de iki eleştiri koymuşlar. KM olduğu sürümde üçüncüsü de varmış ama nedense kaldırmışlar. Sence onu ekleyeyim mi?
  • Maddede önce geçmiş zaman tercih edilmiş, sonrasında birden geniş zamana geçiş yapılmıştı. Düzeltmeye çalıştım mümkün mertebe. Yine bölüm adları tırnak içinde yazılması gerekirken eğik yazılmıştı çoğu zaman. — İstek yapıldı Yapıldı Evet, nedense fark etmemişim zaman kaymasını. Düzelttiğin için teşekkürler. — İstek yapılmadı Yapılmadı Klasik serinin bölümleri daha çok hikâye (story) olarak geçtiği için eğik yazılması gerekiyor. Çünkü o hikâyeler birden fazla bölümden oluşuyor. "The Five Doctors" tek bölüm olmasına rağmen onu neden eğik yazmışlar bilmiyorum.
  • Arşivlenmemiş kaynakların arşivlenmesi lazım. — Onunla ilgileneceğim. İstek yapıldı Yapıldı
  • Yalnızca yapımcı ve yönetmen maddelerinin açılması gerektiğini düşünüyorum, diğer maddeler "benim için" önemli değil. — Onların (yapımcı ve yönetmen) maddelerini de açacağım. İstek yapıldı Yapıldı İlgili maddeler açıldı.
--akil13ileti 16:49, 4 Ocak 2016 (UTC)
  • Destek Destek Şu anki hâli yeterli bence.--RapsarEfendim? 16:38, 7 Ocak 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum "Children in Need, "Time Crash" bölümünün yayınlandığı gece 9,6 milyon izleyiciyle en çok izlenen gece programı oldu. "Time Crash" bölümü çıktığından beri toplam 11 milyon izleyici izledi." burada bölümün yayınlandığı esnada 11 milyona ulaştığı, programın genelde 9,6 milyon izleyicisi olduğu net değil. "...Beşinci Doktor rolünü oynaması teklif edilen Peter Davison, "çocukları etkilemek" için teklifi kabul etti." İngilizce metinde kendi çocuklarını etkilemek istediği söyleniyor. Buralar açığa kavuşturulduğu zaman bir sorun görmüyorum, elinize sağlık. --Merve (mesaj) 18:51, 29 Ocak 2016 (UTC)
    • Cevap Cevap Yorum için teşekkürler, çocuk kısmını gözden kaçırmışım. Kaynaktaki bilgiye göre de diğerini düzenledim. Bu değişiklikleri yaptım. --akil13ileti 17:44, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Rapsar'ın belirttiği yerlerin düzeltilmesinin ardından KM olmak için uygun gözüküyor. --Kudyaz 16:08, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Teşekkürler. --Merve (mesaj) 13:20, 4 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek Şu anki haliyle bence hak ediyor. İdeal bir bölüm uzunluğuna sahip. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 18:23, 26 Kasım 2016 (UTC)
    Yorum Yorum Bir de Rapsar'ın dediği "mini bölüm" ve "kısa bölüm" konusuyla ilgili, internette aratırsanız, bu terim Doctor Who için "mini bölüm" olarak yaygınlaşmış. Vikipedi'de de zaten yaygın kullanımlar geçerli değil mi? Uzun tartışmalar sonucu hala "tekli" yerine "single" kullanıyoruz ya da "altın saatler" yerine "primetime" kullanıyoruz... ~ HastaLaVi2 (mesaj) 18:30, 26 Kasım 2016 (UTC)
  • Destek Destek Emeğinize sağlık. chansey Mesaj 18:36, 26 Kasım 2016 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.