Vikipedi:Kaliteli madde adayları/SMS Yorck

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--RapsarEfendim? 18:10, 11 Mart 2013 (UTC)

SMS Yorck[kaynağı değiştir]

Maddeyi KM olan İngilizcesinden 1:1 çevirdim, anlatımı biraz güzelleşsin diye anlamı değişmeyecek şekilde az buçuk değiştirdim ifadeleri. Tartışma sayfasında bir iki önemli şey yazdım, oraya bakmanızda fayda var. KM olabileceğini düşünüyorum. --bermanya 20:50, 6 Şubat 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum Eline sağlık. Genelde bu gemi maddelerini okumaktan hoşlanmayan ben, nedense keyifle okudum :) Birkaç ufak anlatım düzenlemesi yaptım. Batarya maddesini açmak gerek diye düşünüyorum (iç bağlantıları "batarya (denizcilik)" olarak verdim ama emin değilim doğru yaptığımdan), benim gibi teknik bilgiden ve terminolojiden habersiz okurlar için iyi olacaktır. Diğer kırmızı bağlantılar ise açılmasa da olur, bence. Bir de tartışma sayfasına bir şey yazdım.--RapsarEfendim? 09:55, 7 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Rapsar'a katılıyorum. Batarya maddesi açılsa gerçekten iyi olur, onun dışında bir sorun göremedim. Bir de İngilizce sürümünde koordinatlar eklenmiş, bizde de eklenebilir zenginlik açısından. - Seyit mesaj 11:17, 7 Şubat 2013 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Maddeyi açtım. Koordinatlar da tamam. --bermanya 18:45, 7 Şubat 2013 (UTC)
Teşekkürler. Koordinat neyin koordinatı ki? :) Bataryadan kasıt şu olabilir mi acaba? :)--RapsarEfendim? 19:57, 7 Şubat 2013 (UTC)
Geminin battığı yerin koordinatı :) Bataryadan kasıt o olmalı, emin değilim. --bermanya 20:07, 7 Şubat 2013 (UTC)
Denizcilikte batarya, geminin toplarına verilen isimdir. Bildiğim kadarıyla (deniz kuvvetleri zayıf olduğum bir konu) denizcilikte toplar tek başınayken "top" veya "namlu", tek bir hareketli kundak üzerinde bir aradayken "batarya" olarak adlandırılır. en:Gun turret, Türkçede taret olarak adlandırılabilir, gemilerdeki topçu bataryasının madde eşdeğeri ise burası olmalı. Bir de karacıların "topçu bataryası" vardır ki, o da "piyade bölüğü"ne eşdeğer boyutta bir birliktir.--Khutuckmsj 15:44, 13 Şubat 2013 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.