Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.---- Akhilleus ileti 09:50, 23 Ekim 2011 (UTC)

Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı[kaynağı değiştir]

4 Mayıs 2009'da Köy Çeşmesi'nde şöyle bir konuşma geçmiş. Nisan 2011'den beri de yazmak aklımdaydı. Daha önceden planladığım maddelerin işi bitince de sıra buna geldi ve geçen sabaha karşı yazdım, bitirdim. KM olabilecek düzeyde sanırım. --cobija 09:17, 10 Ağustos 2011 (UTC)

  • Yorum Yorum Güzel bir madde olmuş. Ellerine sağlık. Şimdilik üç yorumum olacak:
  • Sembolizm/Sonuçları: 19 Mayıs 1919 gününün diğer günlerden farklı sembolik sonuçları vardır. İlk nedeni bu günün cumhuriyet kurulmasından sonra ulusal bayram olarak kutlanmasıdır. İkinci sembolik sonucu Atatürk’ün sembolik doğum günü olmasıdır. Sonuçları diye bir alt başlık açılıp bu olayın Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyet kurulması sonrasındaki sonuçları açıklanmalıdır.
  • Yorumlar: Konusunda hakim kişilerin 19 Mayıs 1919 hakkındaki yorumları yazılmalıdır. Her ne kadar maddede VP:MİLLİ’ye aykırı bir husus gözüme çarpmadıysa da farklı görüşlere de yer verilmelidir. (olumlu veya olumsuz) Mesela bazıları padişahın özellikle Mustafa Kemal’i Samsun’a gönderdiğini söylerler. Bu savunma da Yorumlar kısmında yazılmalıdır mesela.
  • Bakınız: Ayrıca bakınız kısmı eklenip, bu madde ile ilgili iki üç Vikipedi maddesine referans gösterilebilir. (Gerçi en alttaki Türk Kurtuluş Savaşı şablonu var ama en azından bu madde ile ilgili olan bir iki madde gösterilebilir. Mesela 19 mayıs bayramı maddesi gibi) Mimar77 19:15, 15 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Tartışmalar ve Önemi diye iki başlık ekledim ve gerekli eklemeleri de yaptım. Ancak bu olaydan sonraki genelgeler, toplantılar gibi diğer başlıklar altında incelenen konulara girmedim. Atatürk ve cumhuriyet açısından yer ettiği önem hakkında yazdım birkaç cümle. Ayrıca, bakınız başlığı eklemeye gerek kaldığını da sanmıyorum. Zira hem altta şablon var hem de zaten metin içinde ilgili maddelere bağlantı verildi. --cobija 21:48, 16 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek Güzel bir çalışma olmuş.KM olmayı hak ediyor.---- Akhilleus ileti 08:42, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek Bence kaliteli madde olmalı.----MetinMesaj 12:42, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Bence geliştirilmeli biraz daha.----MetinMesaj 17:01, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Örneğin hangi bilgilerin eklenmesi lazım? --cobija 19:33, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Giriş kısmı biraz daha arttırılmalı. Aycanileti 15:45, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Şu anki özet uygun sanırım. --cobija 16:07, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle emeği geçenleri tebrik ederim, güzel bir çalışma olmuş. Fakat şu an için farkettiğim birkaç şey var: Öncelikle Anadolu'da genel durum başlığında bulunan birkaç kırmızılık giderilmeli, zira bu cemiyetler madde ile doğrudan ilgilidir. Önemi başlığının da biraz genişletilmesi lazım. Saygılarımla. --Berm@nyaİleti 17:12, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Cemiyetleri şimdilik taslak olarak açtım. Önemi kısmını da genişletmeye çalıştım ama birkaç cümle dışında ekleyecek bir şey bulamadım. Bağlantı verilen maddelerdeki içeriğin benzerlerini de eklemek istemiyorum çünkü KM orijinal olmalı. Tıklandığı taktirde geniş bilgi almak mümkün. --cobija 20:27, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı -- tek söz; içerik gelişimi şart. - Nebeviye 10:46, 5 Eylül 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Eğer hangi bilgilerin eklenmesi gerektiğiyle ilgili örnekler verilirse o bilgiler kaynak bulunduğu taktirde eklenir. Hangi bilgiler eklenmeli ya da hangi kısımlara ne şekilde eklemeler yapılmalı? Bunlar belirtilirse daha doğru olur. Zaten maddeye eklenecek bilgiler çok kısıtlı. İki haftalık bir süreci inceliyor bu madde. --cobija 16:39, 5 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek KM için içeriğin yeterli olduğunu düşünüyorum, maddede herhangi bir sorun bulamadım, elinize sağlık. --"Seksen" 19:09, 5 Eylül 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Atatürk'ün Samsun'a çıkışının bilinmişliğinden söz etmeme gerek yok. Bu konuyu ele alan kaç kitap, tez vs. var bilemiyorum. Maddenin içeriği KM olmak için yetersiz. Hangi bilgiler eklenmeli sorusuna cevap veremem. Şu şu eklensin diyemem. Genel olarak geliştirilmeli. Maddeye eklenecek bilgiler hiç de kısıtlı değil. GökçeYörük 19:23, 17 Eylül 2011 (UTC)
Cevap Cevap Dediklerinde haklısın fakat Facebook üzerinde tartışmamızın hemen sonrasında gelip bu adaylığın altına karşı oy atmandan dolayı pek ciddiye alamıyorum. Altını çizerek söyleyeyim: eksiklikleri belirtmenden değil fakat aramızdaki bir tartışmadan sonra hemen gelip buraya karşı oy atmandan rahatsız oldum. Vikipedi kişisel husumetlerin koz olarak kullanıldığı bir mekan değildir. Ayrıca internet üzerinden ulaşabildiğim kaynakları ekledim. Basılı yayım ile ilgili önerileri dikkate alırım. Kolay gele. --cobija 22:07, 17 Eylül 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Yukarıda yaptığım yorumun Facebook'taki konuşmalarla herhangi bir ilgisi yok. Lütfen VP:N ve VP:İNOV'u unutmayın, beni zan altında bırakmayın. Topluluğa yanlış lanse etmeyin. GökçeYörük 22:22, 17 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek KM ile SM arasındaki temel fark bu sanırım. SM'de madde hakkında daha kapsamlı bilgiler yer almalı. Belki sosyal yaşama etkisi gibi bir başlık açılabilir; olayın yaşandığı gün bayram olarak kutlanması, 19 Mayıs ismini alan stadlar, Samsunspor'un logosu, o günü temsilen açılan heykellerden falan bahsedilebilir.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:09, 18 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Rapsar'a katılıyorum. Bir KM'den beklenen, ele aldığı konuyu ayrıntılı bir biçimde açıklamasıdır ve bunun bir sınırı vardır. O sınır aşıldığında ise SM adaylığı söz konusu olur. Bu maddenin KM ölçütlerini karşıladığını düşünüyorum. --Superyetkinileti 16:12, 18 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Benim yukarıda getirdiğim yorumlar doğrultusunda değişikliklerin yapıldığını görüyorum. Bu haliyle KM olmaya uygundur kanımca. Mimar77 20:39, 24 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Uygun olduğunu düşünüyorum. Utku TanrıvereMesaj 20:28, 22 Ekim 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.