Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Louvre Abu Dabi Müzesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--ahzaryamedileti 18:35, 11 Şubat 2012 (UTC)

Louvre Abu Dabi Müzesi[kaynağı değiştir]

İngilizcesi KM seçilmiş bu maddeyi olduğu gibi çevirdim. Bazı hususlarda eklemeler de yaptım. Görüşlerinizi bekliyor olacağım. Teşekkürler. Mimar77 11:17, 31 Aralık 2011 (UTC)

  • Yorum Yorum Düzeltebildiğim kadarını düzelttim ama daha detaylı inceleme gerekebilir, kolay gelsin. merwe_yln 15:57, 4 Ocak 2012 (UTC)
Teşekkür ederim. Düzeltilecek başka hususlar gözünüze çarparsa haber verin lütfen. Mimar77 14:07, 4 Ocak 2012 (UTC)
Bu arada zaman kipleri ile ilgili yapmış olduğun değişiklikleri geri aldım. Maddelerde di'li geçmiş zaman kullanması gerektiği hususu daha önceleri bu sayfalarda tartışılmıştı. Görüşlerin için tekrar teşekkürler. Başka hususlarda gözüne çarpanlar olursa haber verirsen sevinirim. Kolay gelsin. Mimar77 08:47, 5 Ocak 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle ellerinize sağlık. "Projenin konumu, maliyeti, tasarlanması" başlıkları, "Proje süreci" başlığına ve "Şantiyede insan hakları ihlalleri" başlığı da "İnşaat süreci" başlığına alt başlık olarak eklenseler sanki daha iyi olur gibi geliyor. Ne dersiniz? Utku Tanrıveremesaj 09:06, 5 Ocak 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Yapıldı. Teşekkürler. Mimar77 20:32, 5 Ocak 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Yoğunluktan taksit taksit bakabiliyorum maddeye. Maliyetlerin, harcamaların yazıldığı kısımlar dikkatimi çekti. Finansal ifadeler İngilizce yazıldığı gibi duruyor maddede. (Örn. $247 milyon, €83 milyon...) Bu ifadeler, bildiğim kadarıyla ya "247.000.000$" ya da "247 milyon dolar" şeklinde olmalı. Utku Tanrıveremesaj 09:22, 6 Ocak 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Yapıldı. Mimar77 10:29, 6 Ocak 2012 (UTC)
  • Destek Destek Gözüme çarpan başka bir şey yok. Tekrar ellerine sağlık. :) Utku Tanrıveremesaj 19:39, 6 Ocak 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeğine sağlık. Ancak henüz inşaatı başlamamış bir proje KM veya SM gibi statü alabilir mi emin değilim. İnşa edilecek, tamamlanacak ve hizmete girecek. Daha bir sürü yol var önünde. Bu bağlamda madde baştan aşağı tekrar yazılacak mesela. Güncel olmayan kısımlar kaldırılacak, güncelleme ve tonla ekleme yapılacak. Bilemiyorum, emin olamadım.--RapsarEfendim? 10:46, 8 Ocak 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Bu bakış açına göre hiçbir yaşayan insan biyografisinin veya hiçbir sanat akımının veya hiçbir futbol takımı maddesinin de KM veya SM olmaması gerekirdi. Vikipedi'deki her madde KM veya SM olsa bile gelişmeye devam edecek. Şu anki ekonomik durgunluktan dolayı bu maddenin içeriğinin 2013 sonuna kadar değişmeyeceğini zannediyorum. Her madde gibi bunu da güncellemeye devam edeceğim. Mesela Pritzker Mimarlık Ödülü maddesinin SL kalabilmesi için her sene ödül verildikten sonra güncellenmesi lazım. Ayrıca bu madde İngilizce Vikipedi'de de kaliteli madde seçilmiş. Mimar77 11:34, 8 Ocak 2012 (UTC)
Onlar farklı. Mesela 2018 Olimpiyatları maddesi şu anki haliyle SM olabilir mi? Ya da Kanal İstanbul? Benim anlatmaya çalıştığım farklı. Kriterlerimizden 5.'si bu dediğim olay olmasa da ona çok yakın. Daha olmamış bir olayı anlatan bir madde "kalıcı" mıdır emin değilim. Çekimserim bu yüzden. Öte yandan İngilizce Vikipedi'de bu statüleri alan, bizde alamayan bayağı bir madde var. Onlarda KM olayı biraz farklı işliyor. Birkaç inceleyici geliyor ve maddeyi inceliyor. Adaylığa sunulmuyor buradaki gibi.--RapsarEfendim? 11:40, 8 Ocak 2012 (UTC)
Bir de içerik olarak baktığımda, ilk cümlede mimar adlarını kullanmıyoruz genelde.--RapsarEfendim? 11:43, 8 Ocak 2012 (UTC)
Kanal İstanbul ile Louvre Abu Dabi Müzesi aynı kategoride maddeler değiller. Birisi halen sadece fikirde kalmış, diğeri de uygulanma aşamasında olan bir maddedir. Ayrıca Kanal İstanbul'u bilemem ama bu madde kalıcı bir maddedir. Eğer bundan sonra hiç uygulanmasa bile bugüne kadar olup bitenler bu maddeyi kalıcı yapmak için yeterlidir. Bu bakış açına göre o zaman biyografi maddeleri de o kişiler ölmeden SM veya KM olamaz diyebiliriz. Mimar77 12:12, 8 Ocak 2012 (UTC)
  • Destek Destek Maddeyi okuma fırsatını yeni buldum. Elinize sağlık. --Veritasileti 21:28, 22 Ocak 2012 (UTC)
  • Destek Destek Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Naçizane bir önerim var bu arada. Alıntıların bir kısmı belki açıklamaya çevirilebilir.--Abuk SABUK msj 22:11, 27 Ocak 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Teşekkür ederim. Şahsen alıntıların bir kısmının açıklamaya çevrilmesine soğuk bakmıyorum. KM olan İngilizcesi'nden çevirdiğim ve de bu şekilde maddenin yapısına zarar vermediğini düşündüğüm için alıntıları olduğu gibi çevirdim. Ama sen uygun gördüklerini açıklamaya çevirebilirsin, tabi istersen. Mimar77 22:25, 27 Ocak 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Yok bu haliyle de çok güzel. Özellikle gerekli olduğunu düşündüğüm bir tane vardı (Chirac'ın) onu değiştirmiştim vaktiyle. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 23:13, 27 Ocak 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum - Oylamayı kapatmak için yeterli oy sayısı yok, ek oylar için süre veriyorum.--Khutuckmsj 17:15, 29 Ocak 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Elinize sağlık; güzel bir madde olmuş. Bazı yerleri düzenlemeye çalıştım. Sultan bin Tahnoon Al Nahya ve Mohammad bin Zayed Al Nahyan İngilizcesiyle kalmış. Türkçe'ye transliterasyon yapılmalı; ikincisi muhtemelen Muhammed bin Zayed El Nahyan olmalı ancak Arapça'dan geçişte kendime güvenmediğimden doğrusunu yapabileceklere bırakıyorum o işi.--Sayginerv-posta 08:32, 1 Şubat 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Değişiklikler ve yorumların için teşekkür ederim. İlk isim doğru görünüyor, bir tek şeyh kelimesini çıkardım. İkincisini de olması gerektiğini düşündüğüm şekilde revize ettim. Ama ismi konusunda görüşümü o maddenin tartışma sayfasında açtım. Bu hususta başka yorumların olursa burada veya o maddenin sayfasında tartışabiliriz. Çok teşekkürler. Mimar77 11:55, 1 Şubat 2012 (UTC)
  • Destek Destek Dinamik içeriğin güncellenebilmesi umuduyla --Sayginerv-posta 23:16, 1 Şubat 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde için ellerinize sağlık, çok güzel bir madde olmuş. Henüz maddenin tamamını inceleyemediğimden oy veremiyorum ama, birşey sormak istedim naçizane. Didier Rykner maddesi KD değil galiba değil mi? Bir de Sultan bin Tahnun El Nahyan maddesine içbağ verecektim ama en:Tahnoun Al Nahyan sayfasındaki yazan "Tahnoun bin Zayed bin Sultan Al Nahyan" şeklinde mi tam adı emin olamadım. İng vikideki anlam ayrımı sayfası eksik olabilir diye tereddüte düştüm. Rica etsem o hangi kişiyse, o şekilde içbağ verilebilir mi? İng vikide maddeleri yok KD ise bağ verebilir misiniz rica etsem? -Bu arada maddeye birkaç içbağ ekledim-. Tekrar ellerinize sağlık --Merube 89msj 12:47, 6 Şubat 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Yorumların için teşekkür ederim. Sultan bin Tahnun El Nahyan maddesini dahil olmak üzere kalan tüm içbağlar açıldı. Didier Rykner kaydadeğer değil bence. Fransız Vikipedisi'nde de yer almıyor maddesi zaten. Teşekkürler. Mimar77 21:38, 6 Şubat 2012 (UTC)
  • Destek Destek Ellerinize sağlık. Maddelerin bazıları kırmızı kalsa da -mesela fransa kültür bakanlığı gibi- olabilirdi aslında ama elbette mavileşmeleri çok daha iyi olmuş, çok teşekkürler. "Tahnoun Al Nahyan" diye bir de anlam ayrımı olabilirse aslında daha iyi sanki, aynı isimde başka şahıslar da var çünkü. Neyse o maddeler açılınca ayrım anlamı sayfası oluşturulsa da olur. Maddeyi inceledim. Kriterleri karşıladığını düşünüyorum. Ciddi güncelleme sorunu da yaşatmayacağı kanaatindeyim. Mesela bir video oyun maddesi piyasaya çıkmadan maddesi sm olması pek mümkün olamaz zira oynanış yorumlar gibi bölümleri eksik kalır -çıkıncaya kadar gizli olan, ulaşılamayacak birçok bilgi vardır, kaynaklar azdır, satış bilgileri gibi bilgiler yoktur, oyun dergilerinin değerlendirmeleri eksiktir vs.-, ancak bu bina maddesi için konuşursak bina tamamlandıktan sonra çok büyük bölüm eklemelerinin olacağını düşünmüyorum. Tasarımı belli olan, sergilenecek eserleri kabaca belirlenmiş olan bir madde. Zira bina maddelerinde en önemli kısımları inşaat süreci oluşturuyor, bu bina için de çoktan belli tasarım var. Sadece binanın inşaat sürecinin bitmesi gerekiyor. Tasarım kısmı elbette bina tamamlandıktan sonra eklemelere açık olur, ancak şu anki haliyle de zaten temel tasarım bilgisi verdiğini düşünüyorum -yani çok major değişiklik beklemiyorum. Sanat eserleri de için de benzer şekilde düşünüyorum. Sonuç olarak maddenin kalıcı olacağını düşündüğümü belirtmek isterim. Sonuç olarak madde kriterleri karşıladığını düşünüyorum naçizane. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Saygılarımla--Merube 89msj 22:45, 6 Şubat 2012 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.