Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Hitmixes

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--ahzaryamedileti 18:47, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Hitmixes[kaynağı değiştir]

İngilizce Vikipedi'deki KM'den çevirdim.--B.S.R.F. 💬 19:00, 28 Haziran 2012 (UTC)

  • Yorum Yorum "Gaga's main producer"ın neden "Gaga'nın seans yapımcısı" olarak çevrildiğini anlamadım. Bir de neden sadece Kanada'da yayınlandığı hakkında bir bilgi var mı? Merve (mesaj) 14:46, 29 Haziran 2012 (UTC)
Benim bilgisayardan mı artık neden bilmiyorum sürekli yazdığım şeyleri yanlış sayıp İngilizce'ye çeviriyor. "Esas" yazmıştım seans yapmış ben de fark etmemişim. Bilmiyorum bakarım varsa ilgili bir kaynak eklerim maddeye.--B.S.R.F. 💬 14:51, 29 Haziran 2012 (UTC)
  • Destek DestekBulunursa maddeye daha sonra eklenebilir. Eline sağlık. Merve (mesaj) 14:38, 30 Haziran 2012 (UTC)
  • Destek DestekKM olmaya uygun bir hale gelmiş kesinlikle KM olmalıdır. Seyitahmetmrk (mesaj) 07:39, 4 Temmuz 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum "Karşılama" başlığı ile "mixing, remix, remixlenme" kelimelerinin yerine ne gelse daha güzel olur diye düşünüyorum. "X" yerine "ks" yazılsa bile daha iyi olur kanaatindeyim, ne de olsa Türkçede öyle bir harf yok. "Karşılama" ise doğru bir kelime değil, "eleştiriler" veya "tepkiler" olabilir. Utku Tanrıveremesaj 03:39, 17 Temmuz 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı X'ler ks ile değiştirildi. Yalnız "karşılama" başlığında doğru olmayan, yani yanlış olan bir şey yok. Reception sözcüğünün Türkçe karşılığı. Bu madde kısa olduğu için belki ayırt etmesi zor ama uzun maddelerde eleştiriler, tepkiler vs. karşılama üst başlığı altında veriliyor.[1] --B.S.R.F. 💬 04:02, 17 Temmuz 2012 (UTC)
"X" düzeltmesi için teşekkürler. "Karşılama" başlığı hakkında ise; o başlık "değerlendirmeler" veya "eleştiriler" veya "tepkiler" diye değiştirilse nesi yanlış olur, diye sorayım o halde. "Karşılama"nın yanlış olduğunu hâlâ düşünüyorum, İngilizce "reception" ne demek onu da biliyorum ama bu bağlamda (context) doğru değil. Bir albümün veya şarkının yollarına gül dökmezsiniz, öyle değil mi? Utku Tanrıveremesaj 21:51, 17 Temmuz 2012 (UTC)
Bir örnek vermek gerekirse Karşılama başlığı altında dizi bölümü maddeleri için reyting oranları da veriliyor. Reytingler de eleştiri, tepki vs. olarak değerlendirilemez. Karşılamak sözcüğünün de sizin dediğiniz gibi sadece 1 tane anlamı yok. Burada Söylenen, yapılan, bildirilen bir şeyi olumlu veya olumsuz bulmak. anlamında kullanılmaktadır.--B.S.R.F. 💬 14:00, 18 Temmuz 2012 (UTC)
Aslında ben de "değerlendirmeler, eleştiriler veya tepkiler"in birini kullanırdım ama "karşılama"nın da yanlış olduğu düşünmüyorum. TDK'de karşılamak fiilinin bir anlamı da BSRF'nin dediği gibi. İsim hali karşılama olduğuna göre, kabul edilebilir. KM'lerimize bakınca karşılama başlığının kullanıldığı görülüyor. Merve (mesaj) 15:30, 18 Temmuz 2012 (UTC)
  • Destek Destek Peki o halde. :) Katkıda bulunanların ellerine sağlık. Utku Tanrıveremesaj 19:05, 20 Temmuz 2012 (UTC)
  • Öncelikle şu değişiklikliği kontrol ederseniz sevinirim, bir sorun olmasın. Sonra;
    1. "Gaga'nın esas yapımcısı RedOne, "Just Dance"'in bir remiksini hazırladı; diğer yapımcılar Robots to Mars, Chew Fu, Space Cowboy, Moto Blanco ve Guéna LG'dir." cümlesini pek anlamadım, şöyle düzenlersek aynı anlamı verir mi? "Albümün yapımcıları RedOne, Robots to Mars, Chew Fu, Space Cowboy, Moto Blanco ve Guéna LG'dir. Gaga'nın esas yapımcısı RedOne, "Just Dance"'in bir remiksini hazırlamıştır."
    2. Son olarak meraktan soruyorum, doğru kullanım "yayınlanmak" mı "yayımlanmak" mı? --anerka'ya söyleyin 07:01, 24 Temmuz 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Yaptığınız değişiklik için teşekkürler.
  1. İlk cümle İngilizce Vikipedi'deki gibiydi ama sizin dediğiniz de olur.
  2. TDK'nin sitesinde yayınlamak sözcüğü bulunamadı diyor. Sanırım doğrusu yayımlamak olacak o zaman. --B.S.R.F. 💬 11:12, 24 Temmuz 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap Değişiklikleri yaptım. Ek olarak pek tabii ki Destek Destek, tekrar elinize sağlık. --anerka'ya söyleyin 08:44, 9 Ağustos 2012 (UTC)
  • Destek Destek elinize sağlık.--Abuk SABUK msj 22:30, 27 Temmuz 2012 (UTC)
  • Destek Destek--B.S.R.F. 💬 07:27, 9 Ağustos 2012 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.