Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Hande Yener

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--ahzaryamedileti 20:49, 8 Şubat 2013 (UTC)

Hande Yener[kaynağı değiştir]

Maddenin KM kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. VikiSever (mesaj) 19:15, 20 Ağustos 2012 (UTC)

  • Destek Destek Maddenin hazırlayıcısı olarak destek vermemin ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum fakat düzenlemeler sonucunda ansiklopedik dile uygun hale getirildiğini ve gerekli yerlere kaynaklar konduğunu düşünüyorum. Maddenin giriş kısmında kaynak gösterilmiyor genellikle biliyorsunuz çünkü altta detaya inildiği için kaynaklar oraya saklanıyor. (Birkaç arkadaş ilk kısma kaynak belirtilmeli şablonu eklemişti de onun için söylüyorum) Bir de bazı arkadaşlarda taraflı ibareler olduğunu söylemişti fakat ben öyle bir ibare göremedim taraflıya yakın olanları bile kaldırdım. KM'ye alınırsa iyi olabileceğini düşünüyorum, hoş bir madde oldu. Gördüğünüz eksiklikleri de burada belirtin hemen düzenleyebilirim. - Seyit mesaj 10:03, 22 Ağustos 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı km kriterleri denmiş de ele alalım:
  1. Kaynak sorunu var, hemen bir kaç tanesini ele alalım:
    • Gay ikon unvanını aldığı kaynak mesela çok alakasız. 1. kaynak bile açılmıyor.
    • Bu kaynak güvenilir mi? Kayda değer mi? Değil.
    • "Sanatçı, her fırsatta Madonna'dan etkilendiğini ve ilham aldığını çekinmeden söylemektedi" denmiş fakat kaynakta ben mi göremedim bu ifadeyi?
    • "2002 yılının yazında Yener, ikinci stüdyo albümü Sen Yoluna Ben Yoluma'yı Erol Köse Exclusive etiketiyle yayınlandı ve olumlu eleştiriler aldı" gibi objektif bir kaynağa gerek duyulurken andeyener.com.tr kaynak olmuş???
  2. Yazım biçimi ve objektifliğe bakarsak
    • mesela alıntı cümleleri italik olmamalıdır, tırnak içinde olması yeterlidir.
    • ispatlanması çok zor cümleler var. mesela, "Paylaşılan şarkılar içinde en beğenileni "Kırmızı" oldu" En beğenileni nasıl belirledik burada? İspatı çok zor değil mi?
    • "...pop müzik sanatçısı olarak yoluna devam etti." iyi de yener zaten pop şarkıcısı değil mi? bi ara elektronik müzik şarkıcısı mı oldu? ya zaten popçu kendisi.
    • "Klipleri ve performansları" başlığı tam bir felaket.
  3. Gereksiz ayrıntılar mevcut.
  4. Resimlerde sorun yok gibi. --— heddagabler 17:37, 22 Ağustos 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Başta belirttiğiniz iki kaynak değiştirildi. Güvenilir mi dediğiniz kaynak Yener'in 2010 yılında sitesinden alınan bir biyografi. Fakat şu an sitede öyle bir bölüm olmadığı için burayı kullanmak zorunda kaldım. Objektiflikten uzak dediğiniz ibareleri kaldırdım. Bu arada Hande Yener üç yıl elektronik müzik yaptı popçulukla alakası olmadı yapmayın Allah aşkına. Klipleri ve performansları başlığı kaldırıldı. Bunların dışında yayın tarihlerine kaynak belirtilmeli şablonu eklemişsiniz fakat kaynak resmi site bunları eklemeye gerek var mı? Yok bence. Sizce ? Yayınlanma tarihlerinin hepsine aynı kaynağı göstermek zorunda kalacağım yoksa. - Seyit mesaj 18:36, 22 Ağustos 2012 (UTC)
  • maddeyi yeniden gözden geçirim en yakın zamanda. -— heddagabler 20:00, 22 Ağustos 2012 (UTC)
  • Destek DestekKaliteli madde olmayı hak ediyor. Aalpeer (mesaj) 18:00, 31 Ağustos 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Uzaktan alakası dahi yok. Azadagaoglu (mesaj) 21:56, 1 Eylül 2012 (UTC)
Cevap Cevap Neden alakası olmadığını da açıklarsanız sevinirim sayın Azadagaoglu.- Seyit mesaj 09:54, 2 Eylül 2012 (UTC)
Hedda'nın yukarıda değindiği sorunlar aynen duruyor. Azadagaoglu (mesaj) 15:47, 1 Ocak 2013 (UTC)
Aynen mi duruyor?? esc2003 (mesaj) 15:52, 1 Ocak 2013 (UTC)
Hiçbiri durmuyor. - Seyit mesaj 16:02, 2 Ocak 2013 (UTC)

Vakit harcamaya değecek bir konu olmadığından bir tek şunu söylemekle yetineceğim: Maddenin ciddi bir kaynak sorunu var. Şöyle ki yukarıda Hedda'nın da "güvenilir olmadığını" söylediği turkcemuzik.com adlı siteye 4 kez atıfta bulunuluyor hala. Ondan daha az güvenilir olan ve zahmet edip uğrayacak kişilerin ne kadar gayriciddi olduğunu hemen farkedecekleri michaelshow.com adlı siteye ise tamı tamına 19 kez atıf yapılmış. Geri kalanların çoğu da bunlar gibi ciddiyetsiz ve güvenilmez siteler, bloglar. Bir kısmı facebook ve twitter hesablarına atıflar. Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerden alınan hususlar da "Hande gay ikonu oldu", "Hande gay bara gitti" gibi magazinsel şeyler. Bir maddede 80 küsur kaynağın arasında hiç mi dişe dokunur şey olmaz arkadaşlar? İşte "hiçbiri durmayan" kusurlardan bir tanesi bu. Diğerlerine de bu kusur ortadan kaldırılınca -ki ben böyle birşeyin olabileceğini sanmıyorum- döneriz müsaadenizle. Azadagaoglu (mesaj) 16:18, 5 Ocak 2013 (UTC)

Doğrusu, Hande Yener'in gay ikonu seçilmesine dair daha nasıl kaynaklar bulabilirim bilmiyorum ve yanlış bir kaynaklandırma olarak görmüyorum bahsettiğiniz gay ikonu kaynaklarını. michaelshow.com adlı site Best Fm müzik direktörünün müzik sitesi. Geniş bir arşivi var. Şarkıcılar, basın bültenlerini bu siteye de yolluyorlar. Bir müzik direktörünün sitesinden başka nereye başvurabilirim sizce bir pop şarkıcısı ile ilgili haber bulmakta? - Seyit mesaj 20:17, 5 Ocak 2013 (UTC)

Ya gerçekten anlamıyor, ya da anlamak istemiyorsunuz ve bunlardan hangisinin daha kötü olduğuna karar vermek zor. Her defasında sıralanan kusurların arasından birkaçını cımbızlayarak düzeltmek ya da onlara karşı savunma geliştirmek suretiyle maddeyi "iyileştirdiğinizi" söylüyorsunuz. Savunmanıza İstek yapıldı Yapıldı işaretini yapıştırıvermeyi de ihmal etmiyorsunuz. Makalenin kaynakları berbat derken yalnızca "gay ikonu" konusundan bahseden kaynakları mı kastettik? Şimdi şunlara bakalım bir:

Aşağıdaki bilgilerin hepsi Yener'in "başarısına" ilişkin ve bu bilgilerin tamamı handeyener.com adlı siteden alınmış. Ne kadar güvenilir, değil mi?!

  • Albümün başarıları sayesinde Yener, Altın Kelebek Ödülleri'nden ve Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden "En İyi Çıkış Yapan Sanatçı" ödüllerini kazandı.
  • İtalya'da, Luca Tommassini yönetmenliğinde çekilen klip, ülkemizi Avrupa'da "Eurovision OGAE Video Contest" başlığıyla düzenlenen müzik videosu yarışmasında temsil ederek 13 ülke arasında ikinci oldu.
  • Çıktığı hafta "D&R Yerli Pop Albüm Listesi"'nde 1 numaraya, "D&R Yerli Pop/Rock Albüm Listesi"'nde 3 numaraya kadar yükselen Hande'ye Neler Oluyor?, ilk haftasında 50.000'den fazla sattı.

Aşağıdakiler de "eleştirmenlerin" Yener'e yönelik övgüleri. Tamamı da aynı siteden, yukarıda bahis konusu yaptığımız michaelshow.com'dan alınmış. Yani "eletirmenler" denen şey bir tek kişi. Bu tarz sitelerin kimlerden ve nasıl beslendiğini bilmediğini iddia eden birine gülerim sadece.

  • Eleştirmenlerden olumlu geri dönüşler alan albüm için, "Türkiye standartlarının çok çok üstünde, batıya yakın, başarılı bir albüm." şeklinde yorum yapan radyocular oldu.
  • Eleştirmenler genel anlamda albümü olumlu yönde eleştirdi ve albümün fotoğraflarını takdir etti.
  • Genellikle olumlu eleştiriler alan albüm için birçok eleştirmen, Yener'in bu albüm ile elektronik albümlere göre daha başarılı olacağını söyledi.

Bunlar da an itibariyle açılmayan kaynaklar: Nu. 23, 24, 26, 72, 78, 93.

Sonrasında, madde gereksiz ayrıntılarla dolu denmiş daha önce. Fakat bu ayrıntılar azalmamış, bilakis artmış. Makaleyi (...) herkes biraz zamanına kıyar da okuma zahmetine girerse bunu görecektir. Yoksa biz teker teker "şu cümle ayrıntı" diyelim, siz de onu çıkarıp ya da değiştirip İstek yapıldı Yapıldı diyesiniz ve bu işkence sonsuza kadar sürsün mü? Sonuç ne olursa olsun, bir daha bu konuya döneceğimi sanmıyorum, çünkü bu mesajı oluşturmak için de, daha öncesinde de çok fazla zaman kaybettim. Uğraştığımız konuya bakılırsa, bu tam bir zaman israfı. Azadagaoglu (mesaj) 10:05, 6 Ocak 2013 (UTC)

Elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım umarım belirttiğiniz eksiklik ve yanlışlıklar giderilmiştir. - Seyit mesaj 11:22, 13 Ocak 2013 (UTC)
  • Destek Destek Yaptığım küçük düzenlemeler sonrasında maddenin KM olabileceğini düşünüyorum. Yalnız hayatının ilk yılları alt başlığı geliştirilmeli. Bir de sanatçının adı hala Makbule Hande Özyener mi yoksa mahkeme kararıyla değiştirdi mi bilen var mı?--B.S.R.F. 💬 14:02, 2 Eylül 2012 (UTC)
Cevap Cevap Değişiklikleriniz için çok teşekkürler :) Gözümden kaçan tüm küçük ayrıntıları fark etmişsiniz :) Hayatının ilk yılları hakkında pek bir bilgi yok elimizde fakat toplamaya çalışacağım. Adı, 2008 yılında yayınlanan şu resmi belgede hala Makbule Hande Özyener'di. Basında veya fanclubte değiştirdiğine dair bir haber çıkmadı. Yani zaten 2008'e kadar değiştirmeyen ondan sonrada değiştirmez bence. - Seyit mesaj 15:10, 2 Eylül 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Maddeye eklenen "1973–91: İlk dönem" başlığı geliştirildi. - Seyit mesaj 18:20, 2 Eylül 2012 (UTC)
  • Destek Destek Elinize sağlık.--Abuk SABUK msj 18:19, 6 Eylül 2012 (UTC)
  • Destek Destek - 'Lubunya' 18:13, 24 Ekim 2012 (UTC)
  • Destek Destek Başarılı bir madde olmuş. Mimar77 (mesaj) 02:43, 23 Kasım 2012 (UTC)
  • Destek Destek Çok kapsamlı ve neredeyse hiç kırmızı bağlantısı bulunmayan bir madde yaratılmış. Ellerinize sağlık.. --Garbino ileti 14:56, 24 Kasım 2012 (UTC)
  • Destek Destek Kaliteli madde özelliğine sahip bir çalışma oldu, Seyitahmetmrk'a teşekkürler. --esc2003 (mesaj) 15:42, 24 Kasım 2012 (UTC)
  • Destek Destek Başarılı bir çalışma olmuş. Kırmızı bağlantı olmaması, tebriği gerektiriyor. --Ermangg İletişin!... 22:47, 4 Ocak 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde uzun olduğu için sıralayayım.
  1. Albümlerin ne kadar sattığı bilgisi eklenmeli bence. Mesela tarz değişikliği albüm satışlarını nasıl etkilemiş anlaşılabilir böylece.
  2. 2005 yılındaki Kral Tv ödüllerine baktım ve Yener'in iki adaylığı varmış ve maddede hiç bahsedilmemiş. Ona rastgele baktım ama maddede genel olarak ödüllerden bahsedilmemiş, bu konuda geliştirilebilir.
  3. "Hande Yener, dördüncü stüdyo albümünün için hazırlıklarını 2005 yılının sonlarına doğru ise albümü tamamladı." (2004-06 ikinci paragraf) cümlesinde ne demek istendiği anlamadım.
  4. Nasıl Delirdim? albümünden bahsederken olumsuz eleştirildiği söylenmiş ama verilen kaynakta kimin olumsuz eleştirdiği, neden eleştirdiği belli değil. Bir röportaja kaynak verilmiş. Soruda "Albümünüz çok eleştirildi, bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklinde.
  5. "Romeo" şarkısı için Kadir Doğulu yazıldı diye bir ibare. Kendi ağzıyla demiş mi bunu? Kaynağa bakamıyorum, ana sayfaya geçiyor.
  6. 2008'de plak şirketini değiştirmiş. Ben bunun baya olaylı olduğunu hatırlıyorum. Biraz baktım şöyle bir metin. Burada yazılanların ne kadarı doğru?
  7. Hayrola? albümüyle ilgili hiçbir eleştiri yok.
  8. Şarkıların klibini kimin çektiği, nerede çekildiği bu kadar önemli mi? Bana biraz gereksiz geldi. "Hayrola" klibi olay yaratmış, tamam bunun ki yazılabilir ama ne bileyim "Yalanın Batsın"ın yönetmeni yazılmasa da olur bence. "Sopa&Yasak Aşk"ın mesela diğerlerinden farklı bir özelliği var onun yönetmeni yazılabilirken yazılmamış mesela.
  9. "7 Ağustos 2011'de Yener'in resmî Facebook sayfası, sanatçının dokuzuncu stüdyo albümü hakkında ilk bilgileri paylaştı. İlerleyen tarihlerde ise albümün diğer bilgileri paylaşıldı." bu gibi cümleler başka başlıklarda da var ve gereksiz geldi bana.
  10. Özel hayatından, konser turnelerinden bahsedilmemiş. Müzik dışında başka projeleri olmuş mu? bu maddedeki diğer projeler başlığındaki gibi örneğin.
  11. Etkilendikleri başlığında yalnızca kendisinin örnek aldığı Madonna'dan bahsedilmiş. Başkaları onu birilerine benzetmedi mi? Bir ara Gaga'ya benzetiliyordu mesela ya da maddede verilen kaynaklardan birinde geleceğin Ajda Pekkan'ı deniyordu. Elle tutulur kaynaklarda varsa bir şeyler eklenebilir bu başlığa.Merve (mesaj) 18:28, 26 Ocak 2013 (UTC)
  • Destek Destek başarılı çalışma. Mutlu 19:25, 1 Şubat 2013 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.