Vikipedi:Kaliteli madde adayları/İnka mimarisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

Khutuckmsj 16:44, 30 Mart 2008 (UTC)

İnka mimarisi[kaynağı değiştir]

Kısa zamanda kaliteli madde olma yolunda ilerleyen madde adaylığı hak ediyor. Çapasapı ileti 08:09, 7 Mart 2008 (UTC) Destek Destek--PONY 12:43, 30 Mart 2008 (UTC)

  • Destek Destek --Gelişme şartıyla destekliyorum. Çapasapı ileti 08:11, 7 Mart 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Gerçekten güzel bir madde ve bittiğinde SM olacağına dair güçlü bir hissim var (zira başlangıç cidden harika olmuş bu şekilde gidilirse SM kriterlerini sağlayacaktır). Ayrıca KM olan SM olamaz diye bir kaide olmadığı gibi, SM adayı olabilecek maddelerin önceden KM adayı olmaları ve böylece olası sorunlarının tespit edilip düzeltilmesi, SM yolunda önemli bir adımdır, birçok Vikipedi'de eğer SM ve KM diye ayrım varsa genelde katılımcılar önce KM adayı yapıp olası sorunları belirliyor düzeltiyor ve ondan sonra KM statüsünü alırsa madde SM'ye götürüyor. Peki o zaman neden eksi? Zira bu madde hâlâ çalışması devam eden bir madde. Bu da KM kriterleri açısından da, KM tanımımız açısından da diğer KM maddeleri açısından da sorunlu. Çalışma bitirilince eminim KM statüsünü de rahatlıkla alır fakat şu haliyle henüz çalışma devam ederken alması mümkün değil. Örneğin kaynakçası henüz yeterli büyüklükte değil, hâlâ çalışma var şablonu barındırıyor - hâlâ genişlemekte oysa genişlemesinin belirli bir seviyeyi tamamlamış ve çok büyük gelişmelere artık gerek duyulmayan bir seviyede olması tercih edilir KM veya SM gibi statüler için... Bence çalışma bitince aday gösterilmesi çok daha doğru olacaktır. Maddeye katkıda bulunan arkadaşlara tebrikler, ayrıca kolay gelsin... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:12, 7 Mart 2008 (UTC)
  • Destek DestekMülazımoğlu iyi günler diler... 20:59, 11 Mart 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddede çalışma var şablonu hala duruyor. Bitene kadar karşıyım.--Tuz 14:30, 14 Mart 2008 (UTC)
  • Destek Destek--ÖrdekÖzgürileti 10:39, 15 Mart 2008 (UTC)

Yorum[kaynağı değiştir]

Yazmakta olduğum bir maddenin KMA adayı olmasına çok sevindim. Ancak belirtmek isterimki madde su anda ancak 1/3ü ile orada yazılı durumda. Hem okuyup hem de yazdığım için gelişim süreci biraz yavaş olmakta. Ayrıca konu maalesef öyle kolay Türkçe kaynak bulunabilir bir konu olmadığı için okumalar da genellikle İngilizce oluyor. Dolayısıyla adaylıktan çekip çekmemek size kalmış. Ben sadece bu durumu bilmenizi istedim. Zaten maddeyi KMA değil SMA olabilecek şekilde yazmaya gayret gösteriyorum ki yazdığım bir çok bilginin kaynaklarını da henüz girmemiş durumdayım. Ancak maddeyi yazan ne yazıkki tek kişi olduğum için bunları sizinle paylaşmak istedim. --Manco Capac 08:53, 7 Mart 2008 (UTC)

Aday gösteren kişi olarak konuyu Manco Capac'la konuştuk ve ona KMA olmanın maddenin gelişimine ivme katacağını tahmin ettiğimi söyledim. Anladığım kadarı ile kendisi SM olması için yola çıkmış. Bence KM olup ardından SM olabilir. Bildiğim kadarıyla KM olan madde SM olamaz diye bir kaide yok. Sonuç olarak diyorum ki; arkadaşı kutluyor, KM adaylığının kalması veya çekilmesi hususunu kendisine bırakıyor ve de bu güzel ve etkileyici madde için teşekkür ediyorum. Sevgiler. Gülümsemeyi unutmayalım.:) Çapasapı ileti 09:01, 7 Mart 2008 (UTC)
Kaliteli Madde, Seçkin Madde'den bir önceki basamaktır. Çalışması çok ilerlemiş, seçkin olmasına az kalmış, ancak henüz "mükemmel" hale gelmemiş maddeler KM seçilir. KM seçilen maddeler biraz adha geliştirilince de SM olurlar, Kaykay maddesi buna ilk örnek olabilir gibi görünüyor, şu an KM, aynı zamanda SM adayı. Khutuckmsj 16:07, 16 Mart 2008 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.