Vikipedi:Kaliteli madde adayları/İlgi diyagramı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--anerka'ya söyleyin 10:47, 10 Ocak 2013 (UTC)

İlgi diyagramı[kaynağı değiştir]

Kalite kategorisini geliştirmek amacıyla oluşturulmuş olan bu sayfanın kaliteli madde kriterlerini sağladığını düşünüyorum. Yorumlarınız doğrultusunda iyileştirmeler yapılacaktır.

Atmacaaylin (mesaj) 21:09, 24 Aralık 2012 (UTC)

  • Karşı Karşı Başlıkların yanlarına kaynak verilmiş bu ilk göze batan şey. KM'ler kapsamlı olmalıdır, bir kapsam göremiyorum. Çok yetersiz. -Seyit mesaj 22:40, 24 Aralık 2012 (UTC)

Teşekkürler, başlıkların yanındaki kaynaklar düzeltildi. Atmacaaylin (mesaj) 14:39, 25 Aralık 2012 (UTC)

Bu diyagramla ilgili kaynakların kapsamları da bu kadardır. Özellikle anlaşılmıyor olduğunu düşündüğünüz bir bölüm var mı? Atmacaaylin (mesaj) 12:29, 26 Aralık 2012 (UTC)

  • Yorum Yorum Öncelikle bu çalışmaya katılan herkese teşekkür ederim. Üniversitelerdeki derslere bu türden projeler konulması harika bir çaba. Şimdi maddelerde gördüğüm bazı eksiklere değinmek istiyorum. Henüz tüm maddeleri inceleyemediysem de, sanırım bu yorum sadece İlgi diyagramı maddesi için değil, diğer maddeler için de geçerli olacaktır.
Madde gerçekten amaçladığı konuyla ilgili bir açıklama yapıyor ve ilgi diyagramının nasıl kullanıldığını bize anlatıyor. Bu kısım bir miktar görsel araçla zenginleştirilirse daha da güzel olacak ve kriter 6'ya uyacaktır. Örneğin Almanca vikipedideki de:Pinnwandmoderation maddesinde pinnwand'ın (üzerine yazıların iliştirildiği tahta) nasıl kullanıldığı resimlerle açıklanmış. Commons'da bu konuda çekilmiş resimler olabilir.
Ancak bundan daha önemli bulduğum bir başka sorun üzerine tartışmak gerekir diye düşünüyorum. Bu da kriter 1a'daki kapsam kısmı. Kaliteli maddelerin seçkin maddeler kadar kapsamlı olmalarını beklemiyorum, ama yine de nasıl sorusu dışındaki sorulara da cevap vermesi gerekir diye düşünüyorum. Bu maddeler bu diagramların nasıl kullanılacağını anlatıyor, yani bir prospektüs veya ders kitabı gibi açıklamada bulunuyor. Ama ben aynı zamanda bir okur olarak bir miktar ansiklopedik bilgi de isterim. Mesela hangi firmalarda kullanılmış, ne gibi yararları olmuş? Hatta varsa istatistiki bazı bilgiler. Mesela hangi ülkelerde, hangi işkollarında, ne oranda kullanılıyor? Dünyada kaç kurumda kullanılmakta olduğuna dair tahminler bile olur. Bu konuda, yani ilgi diyagramını konu edinen, yayınlanmış eserler var mıdır? Bu diyagramın eksikleri konusunda eleştiriler yapılmış mıdır? Bu metot demode olmuş bir başka metodun yerine mi kullanılmaktadır, yoksa birden bire mi ortaya çıkmıştır? Eğer varolan birşeyin yerine kullanılmaya başlanmış ise, hangi eksiği gidermiştir? Belki hepsinden daha kolay eklenebilecek bir bilgi bu diyagramı kullanmayı sağlayan yazılımların küçük bir listesi olabilir. >mesela< Kapsam çerçevesinde ilk bakışta aklıma gelenler bunlar oldu. Bu liste daha da uzatılabilir tabii. Umarım bu eleştirinin çalışmalarınıza bir katkısı olur. İyi çalışmalar ve başarılar. Sargonileti 00:49, 30 Aralık 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Madde henüz Taslak ya da Başlangıç aşamasında. Sargonileti 10:36, 3 Ocak 2013 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.