Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Martianmister 3

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Yönetici olmak için gerekli olan %75'lik desteği sağlayamamıştır.--Eldarionmesaj 13:32, 17 Eylül 2007 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 17
 Destek: 9
 Karşı: 5
 Tarafsız: 3
 Oran: %64,28

Martianmister[kaynağı değiştir]

Oy verin! (9/5/2) Oylama bitiş tarihi 16:05, 17 Eylül 2007 (UTC)

Martianmister (MesajKatkılarİstatistikler) – Herkese selamlar. Uzun süreden beri vikipedi'de bulunuş amacım, herkesin olduğu gibi bu siteyi geliştirmek ve daha ansiklopedik bir hale getirmekti. Uzun bir süredir yaptığım katkıları incelemekte ve düşünmekteydim. Vikipedi'yi nasıl bir yolla daha iyi hale getirebilir ve geliştirebilirdim? Sonunda madde yazma işinin benim için vikipedi açısından pek fazla yarar sağlamayacağını ve buradaki vaktimin çoğunu madde etiketlemekle düzenlemekle geçirdiğimi farkederek, vikipediye en çok yarar sağlamamı sağlayacak işin, yöneticilik olduğuna karar verdim. Eğer seçilirsem vikipedi içerisinde işleyişi kolaylaştırmak ve maddeleri vandallarla trollerin saldırılarına karşı savunmak konusunda yararlı olacağımı düşünüyorum. Şimdiden tüm olumlu ve olumsuz oy verenlere saygılarımı sunarım. Martianmister 16:05, 3 Eylül 2007 (UTC)


Önceki adaylıklar :

Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. --TOBB ETÜ 17:26, 3 Eylül 2007 (UTC)
  2. --MULAZIMOGLU 17:44, 4 Eylül 2007 (UTC) destek
  3. -- Martienmister'in yukarıdaki yazdıklarına aynen katılıyorum ve iyi bir yönetici olacağına inanıyorumKuara 18:48, 8 Eylül 2007 (UTC)
  4. Destek -Çalışkan arkadaşlardan birisi, yönetici olmasında bir sakınca görmüyorum. --Erdall 03:43, 10 Eylül 2007 (UTC)
  5. Destek. Filanca'ya verdiğim destekteki nedenler sebebiyle destek.--Alperx ileti 07:13, 10 Eylül 2007 (UTC)
  6. Çalışkan, tarafsız ve yardımsever bir kullanıcı. Vikipedi'nin politika ve yönergelerini kavradığını ilgili tartışmalarda düşüncelerini paylaşarak kanıtladığını düşünüyorum --Pinar 11:26, 13 Eylül 2007 (UTC)
  7. Destek- Yeni yöneticilere ihitiyaç olduğunu düşünüyorum--Ahmetanmsj 15:44, 13 Eylül 2007 (UTC)
  8. Destekliyorum.--Aycan 11:13, 14 Eylül 2007 (UTC)
  9. İlk iki adaylığında oy kullanmamış idim. Ancak şimdi daha iyi tanıyorum ve kendisi de artık Vikipedi tartışmalarında daha faal ve umarım bu şekilde devam eder. iyi bir yönetici olacağını tahmin ediyorum.--Erkan 21:32, 14 Eylül 2007 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Bu kadar ısrarla yönetici olmayı istemek ve aradan fazla zaman geçmeden iyi değil--A-4 18:27, 3 Eylül 2007 (UTC)
  2. Yöneticiliğin bu kadar basit olduğunu bilmiyordum doğrusu, hepimiz adaylığımızı koymalıyız o zaman. Erken... çok erken. --Mefistofales Messaggio 19:47, 3 Eylül 2007 (UTC)
  3. --Zeynepmsj 17:24, 5 Eylül 2007 (UTC)
  4. Yoneticilik tabiki basit bir sey fakat kullanicinin simdilik yeterince deneyimi olduguna inanmiyorum. Martianmister bu sizin moralinizi bozmasin ve katkiya devam edin. -- Cat chi? 19:18, 7 Eylül 2007 (UTC)
  5. Gerekli niteliklere sahip olduğunu sanmıyorum--Vay 09:45, 13 Eylül 2007 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  • --Khutuckmsj 20:15, 7 Eylül 2007 (UTC)
  • Erken olduğunu düşünüyorum. The cat 18:58, 14 Eylül 2007 (UTC)
  • --Dreamer msj 09:41, 17 Eylül 2007 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Başarılı bir Vikipedist, olumlu veya olumsuz oy vermek için politikalara ilişkin sorulacak sorulara cevaplarını bekliyorum. Khutuckmsj 17:58, 3 Eylül 2007 (UTC) Kararsızım, tarafsız oy verdim. Khutuckmsj 09:43, 17 Eylül 2007 (UTC)

1. Yöneticilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Bu işlemler içerisinde sıcak bakmadığım herhangi bir yöneticilik işi yok. Katkılarımın, maddelerin vandallara karşı korunması konusunda yoğunlaşacağını düşünüyorum. Diğer yöneticilik işlemlerine de elimden geldiğince katkı sağlamak istiyorum.
2. Yöneticilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Kullanıcı olarak yapacağım işlerde gözle görülür bir azalma olacağını düşünmüyorum. Çünkü vikipedi'deki katkılarım, çoğunlukla, madde etiketlemek ve vandalizmleri geri almak gibi yöneticilerin yapabileceği işler. Yönetcilik görevine seçilirsem, bu işlere daha çok eğilmeyi düşünüyorum.
3. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Önceleri, Uannis ve BIYIKLI gibi birkaç kullanıcıyla, bazı maddelerin isimleri ve tarafsızlık konusunda küçük çapta tartışmalar yaşadım. Geçmişe baktığımda, belki biraz daha ılımlı davranabileceğimi düşünüyorum. Ama aramızdaki bu tartışmaların gerekli olduğunu ve asla saygı çerçevesinden fazla uzaklaşmadığımı düşünüyorum.
4. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa insiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Eğer kurallar öyle diyorsa, gereken engeli veririm.
5. Anonim kullanılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Herkesin bir kullanıcı adı almasını vikipedinin işleyişi için daha sağlıklı görüyorum. Ama ikisinin arasında herhangi bir ayrım yapamam. İp üzerinden değişiklik yapanlar da bir yöneticiyle aynı seviyede görülmeli.
6. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Boyumdan büyük işlere girişip, başladığım işi bitirememek.
7. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Yoğun vandalizme uğrayan sayfaların belli bir süreyle kayıtlı olmayan kullanıcılara kapatılmasını gerekli görüyorum. Ama bu süreler birkaç haftayı geçmemeli. Sürekli bir korumanınsa vikipedi'nin felsefesine zarar vereceğini düşünüyorum.
8. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bu üç politika vikipedi'nin temelini oluşturuyor. Bu yüzden onlardan asla taviz verilmemesi gerekli. Bu konuda verilecek en küçük bir taviz bile gelecekte vikipedinin işleyişinde çok büyük yaralar açılmasına neden olabilir. Bu yüzden bu üç ilkeye uymayan her kullanıcıyla, kuralların izin verdiği ölçüde mücadele ederim. Kullanıcı bu üç kuraldan herhangi birini ihlal ediyorsa, ona, kuralların gerekli gördüğü yaptırımları uygulamaktan çekinmem.
9. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Yok.
10. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bence troll, vikipedinin işleyişi ve kuralları hakkında bilgi sahibi olmuş; kılık değiştirmiş bir vandaldır. Amacı bir vikipedist kılığına girerek, açık vandalizm ile yapamadığı şeyleri gizli vandalizm ile yapmaktır. Bir trolle mücadele etmenin yolu onunla kişisel tartışmaya girmemektir. Tartışma içinde olduğum bir troll varsa, onla kişisel tartışmaya girmemeye çalışır ve diğer yöneticilerden yardım alırım.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.