Vikipedi:Eğitim Programı/Etkinlikler/Uludağ Üniversitesi/PSİ6114 (2016)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi Eğitim Programı
Uludağ Üniversitesi PSİ 6114 DERSİ
Tarih8 Nisan 2016
SaatUTC 11.00
YerFen-Edebiyat Fakültesi, Görükle Kampüsü, Uludağ Üniversitesi, Nilüfer, Bursa, Türkiye
EğitimciBasak
Katılımcı sayısı9
KatılımcılarYagmur-sml, 711545009ek, Armanlarınayse, Kamsse, Yasemin.psk, Mimrenn, DenizEnic, Oskender
MaddelerSosyal temsiller teorisi, Sosyal karşılaştırma kuramı, Sosyal baskınlık yönelimi, Proteus etkisi, Sosyal kimlik kuramı, Otokintenik etki deneyi, Sistemi meşrulaştırma kuramı, Akış kuramı


Ders bilgileri[kaynağı değiştir]

Ödevin konusu[kaynağı değiştir]

"Bu ödev için, her öğrencinin birer “vikipedist” olması ve sosyal psikoloji ile ilgili seçtiği bir konuda Türkçe vikipedi maddesi hazırlaması gerekiyor. Türkçe vikipedinin psikoloji ile ilgili maddeleri hem nicel olarak, hem de nitelik açısından yetersiz. Öğrenciler, ödevleriyle bu içeriğin gelişmesine katkıda bulunacak. “Sosyal psikoloji” maddesini veya sosyal psikolojinin bir alt alanını (sosyal biliş, ikna, sosyal etki…vb.) veya bir sosyal psikoloji kuramını veya sosyal psikolojideki önemli bir kuramcıyı seçip seçtikleri konuyla ilgili vikipedi standartlarına uygun bir madde hazırlayacak. Önce vikipedi standartlarının neler olduğunu (dil özellikleri, kaynak gösterimi…vb.) ve ansiklopedi maddelerini hazırlamanın teknik yönlerini (kategori açma, yeni madde oluşturma, var olan maddeyi değiştirme, kaynak ekleme, resim ekleme..vb.) Vikipedi’nin ilgili sayfalarından öğrenecekler. Sonra hangi maddeyi hazırlayacaklarına karar verip o maddenin içeriğini oluşturacaklar. Eğer seçtikleri konuyla ilgili İngilizce vikipedi maddesini inceleyip başarılı bulurlarsa, İngilizcesi’nden Türkçeye çeviri yapabilirler. Ya da seçtikleri madde ile ilgili farklı kaynaklardan faydalanarak kendi özgün bir içerik oluşturabilirler. Birbirlerinin yazdıkları maddelere müdahale edebilirler. Kararları öğrenciler verecek ve uygulayacak. Donemin son dersinin bir bölümünde vikipedist olma deneyimlerinizi sınıftaki anlatarak paylaşmaları için vakit ayrılacak."

Amaçlar[kaynağı değiştir]

Bu derste, teknolojik iletişim konusu, kişilerarası ve grup ilişkileri bağlamında ele alınmaktadır. Ancak teknolojik iletişim, kişilerarası ve gruplar arası ilişkilerle ilgili bir konu olmanın dışında önemli bir özelliğe daha sahip: Kişilerin bilgiyle olan ilişkisi üzerinde etkiler yaratması. Bu derste öğrencilerin teknolojik iletişimin bilgi edinme ve paylaşmayla olan ilişkisi üzerinde de düşünmeleri ve bu konuda deneyerek/uygulayarak bir şeyler öğrenmeleri için Vikipedi bir araç olarak kullanılacaktır.

Ders adı[kaynağı değiştir]

Teknolojik İletişim ve Sosyal Davranış

Disiplin[kaynağı değiştir]

Psikoloji

Sınıf büyüklüğü[kaynağı değiştir]

9

Kişisel veya grup ödevi[kaynağı değiştir]

Kişisel

Süre[kaynağı değiştir]

15 hafta

İbare[kaynağı değiştir]

Uludağ+PSİ6114

Oluşturulan maddeler[kaynağı değiştir]