Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Lazuribere

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Lazuribere[kaynağı değiştir]

Bilindiği üzere, TuTasTemre LAZ'a ve onun kuklaları Lazlar ile ilgili taraflı katkılar yapıyordu. Geçtiğimiz yaz Vikipedi'de yağun olarak katkı yapan Lazuribere adlı kullanıcı da Laz taraftarıydı. Birçok geri getirme savaşına yol açtı. Hedefi hem Lazlar, Lazistan ve Lazca gibi maddelerdi. Yani TuTasTemre LAZ ve onun kuklaları ile aynı özellikleri gösteriyordu. Diğer bir taraftan bu olayı kanıtlayıcı TuTasTemre LAZ'ın şu sayfada şöyle bir sözü var;

Adım Emre, sanal âlemde "Lyoizisi", "lyoizishi", "Lazuribere", "Freedom For LAZISTAN", "samargalo" gibi çeşitli nikleri çeşitli sitelerde kullanmaktayım.

Lakapların içinde Lazuribere kelimesinin olması bu olayı kanıtlamaktadır. şurada da Takabeg de benimle aynı fikirdedir. Denetçi arkadaşlarımızın IP adreslerini araştırmalarını ve belirttiğim kanıtları göz önünde bulundurmalarını rica ederim.Gökçє Yörük mesaj 17:07, 21 Aralık 2008 (UTC)

Olanaklı Kullanıcı:Lazuribere uzun zamandır katkı yapmadığı için teknik bilgilere ulaşılamıyor, fakat editler incelendiğinde kukla olma ihtimalleri güçleniyor, aynı konulara katkı yapılmış ve benzer ifadeler kullanılmıştır, sevgilerimle... e.c. 22:15, 2 Ocak 2009 (UTC)