Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Emresunay80

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Emresunay80[kaynağı değiştir]

Emresunay80 isimli kullanıcı telif ihlali yaptığı gerekçesiyle defalarca uyarıldı ve birkaç defa engellendi. Son olarak 23 Eylül 2008'de bir ay süre ile ve yine telif ihlali sebebiyle engel aldı. Navy emre hesabı bu engellemeden bir buçuk gün sonra açılmış. İkinci hesabın da ilk kişiye ait olabileceğini düşünüyorum, çünkü:

  • Kullanıcı isimlerinde benzerlik var.
  • Her iki kullanıcı da neredeyse sadece sinema filmleri ve oyuncuları ile ilgili maddelere katkıda bulunuyor.
  • Kullanıcıların tipik özelliği bir maddede üç dört değişiklik yaptıktan sonra başka maddeye geçmek. Joaquin Phoenix maddesinde iki kullanıcının katkıları kesişiyor. Bu maddedeki düzenlemeleri Emresunay80 başlatmış, engellendikten sonra Navy emre bitirmiş. Her iki kullanıcının da birkaç değişiklikten sonra diğer maddelere geçmeleri, birbirine çok benzer tarzda katkılar yaptıklarını gösteriyor.
  • Navy emre tıpkı Emresunay80 gibi, fazla içeriğe sahip olmayan, genelde filmografiden ibaret oyuncu sayfaları başlatıyor.
  • Son olarak Navy emre de tıpkı Emresunay80 gibi, telif konusunda çok özenli değil, burada gürüldüğü üzere, internette bulduğu metinleri hiç değiştirmeden ya da çok az değiştirerek buraya ekliyor.

Bunlardan dolayı Navy emre'nin, engellenmiş durumdaki Emresunay80'in kuklası olma ihtimali olduğunu düşünüyorum. İyivikiler... homonihilis // ileti 13:05, 4 Ekim 2008 (UTC)

  • Onaylanmış Yaptığım denetleme sonucunda Emresunay80 ve Navy emre adlı kullanıcıların IP lerinin çakıştığını gördüm, kukla şüphesi doğrudur, sevgilerimle iyi çalışmalar... e.c. 09:23, 5 Ekim 2008 (UTC)
  • Kullanıcılar kukla nedeniyle süresiz engellendi. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:00, 5 Ekim 2008 (UTC)


Bu bölüme {{Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Emresunay80}} eklediğinizden emin olun.