Vikipedi:Botlar/Başvurular/Kyle the bot

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bot başvurusunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Bot başvurusu sonucunda kullanıcıya bot statüsü verilmesine karar verilmiştir.

  • Bot'un sahibi : fr:User:Kyle_the_hacker admin on fr:, blocked on tr: (nice :o( )
  • Bot'un amacı : Interwiki linking, double redirect fixing, FA link
  • Kullandığı script : pywikipedia
  • Bot statüsüyle çalıştığı vikiler : fr, de, en, ja, nl, it, pt, sv, vo [1]
  • Bot statüsüz çalıştığı vikiler : ca, eo, es, fi, meta, no, pl, ro, ru, tr, uk, zh
  • Not : Could you unblock User:Kyle_the_hacker, it's not nice to see his account blocked when you use the SUL
  • Gün ve saat : 09:51, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Destek Destek[kaynağı değiştir]

  • Destek Destek--Vikipedist 22:53, 5 Temmuz 2008 (UTC)
  • Destek Destek--Math34 ileti 08:03, 7 Temmuz 2008 (UTC)
  • Destek Destek Kullanici isimlerine takinti yapmayalim lutfen. -- Cat chi? 13:43, 8 Temmuz 2008 (UTC)
  • Destek Destek Bizim buradaki kullanıcı adı politikamıza uygunsuz mu botun kullanıcı adı? Hayır. Ana hesabın isminin bizim politikamıza aykırı olması kullanıcıyı kötü niyetli yapmaz. Şahsen iyi niyet varsayıyorum; kullanıcının KA politikaları hususunda bizden daha rahat olan bir başka büyük Vikipedi'de (bizdeki engellenmiş kullanıcı adıyla) güvenilir ve deneyimli bir vikipedist olması da şahsen bence yeterli. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 09:07, 12 Temmuz 2008 (UTC)
  • Destek Destek Bot isminde herhangi bir sakınca yok bence.Diğer vikilerde iyi işler yapmış.Destekliyorum.--Eldarion 09:11, 12 Temmuz 2008 (UTC)
  • Destek Destek  Burak ileti 11:48, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Karşı Karşı[kaynağı değiştir]

  • Karşı Karşı maalesef kullanıcı adında hacker olan bir kullanıcı tarafından yaratılmış bot'a güvenmemekteyim. --Manco Capac 07:28, 7 Temmuz 2008 (UTC)
    • "Hacker" yasakli bir kelime degil. -- Cat chi? 13:41, 8 Temmuz 2008 (UTC)
      • Türkçe Viki'de uygunsuz bir kullanıcı adı. --M. M. ileti 13:46, 8 Temmuz 2008 (UTC)
        • Neye dayanarak uygunsuz? "Bilmemne sayfasinda yaziyor" cok zayif bir argumandir. Oncelikle hacker "turkce" bir kelime bile degil. Yabanci bir kelime. Bu kullanici ismi en.wikipediada ve fr.wikipediada sorun olmuyorda burda mi sorun oluyor? Kullanicinin ark niyeti yoksa (ki yok) sorun cikarmak anlamsiz. Arti botun isminde ("Kyle the bot") hacker kelimesi gecmiyor bile! -- Cat chi? 17:14, 12 Temmuz 2008 (UTC)
Sorry, but with the SUL, we can do anything Bu imzasız yazı 90.33.168.153 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 21:06, 8 Temmuz 2008
  • Karşı Karşı kullanıcı adı nedeniyle. Hacker sadece Türkçe'de anlam ifade eden bir kelime değil. "The hacker" kullanımından Fransızca farklı bir anlama gelebileceği olasılığı da kalkıyor. Kullanıcının Fr'da admin olma durumunu ortaya sürmesinin, başvurusu adına bir geçerliliği yoksa, önyargılı, salt bir "yerme" amacından başka bir şeye hizmet ettiğini sanmıyorum.--temaileti 18:33, 8 Temmuz 2008 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Tartışma Tartışma[kaynağı değiştir]

  • Yorum Yorum Kullanıcının bu adı kötü niyetinden ya da karışıklık yaratmak amacıyla aldığını sanmıyorum. Yalnızca fr.wiki'de KA kurallarını bizdeki kadar sıkı uygulamıyorlar. Yoksa hacker'lı bir ada sahip bu kullanıcıyı hizmetli yaparlar mıydı? Sonuçta botun adında da bir uygunsuzluk yok. Tabii yine de içinize sinmeyebilir, yalnızca bunu belirtmek istedim. --Yabancımsj 07:48, 7 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum kullanıcının hacker olmadığından ve de bot işlevlerini bu yönde kullanmayacağından neredeyse eminiz. buraların bir dönem en çalışkanı olan kullanıcının adı da tembel, hatırlayalım. :) ama, topluluk kullanıcı adı olarak uygun bulmayabilir, o ayrı konu. --kibelemesaj 07:59, 7 Temmuz 2008 (UTC)
Bu kişinin bu adı kötü kullanmaması bizim belirlediğimiz bir kurala sadık kalmamamızı gerektirmez. Dolayısıyla tutarlı olmak adına Kullanıcısı engellenmiş bir botun vikimizde çalışmasının hoş olmayacağını düşünmekteyim. Ayrıca botun da öyle farklı bir kullanım alanı yok. Bu botun yaptığı işi yapan botlarımız zaten var. --Manco Capac 06:33, 8 Temmuz 2008 (UTC)
Kullanicinin engellenmesi yanls zaten. "Tutarlilik" adina bir yanlisin surdurulmesi mantiksiz olur. -- Cat chi? 13:45, 8 Temmuz 2008 (UTC)
  • Açıklama: Kullanıcının engellenmesi, bu sayfada açıklanan kurallar gereği yapılmış olup bu kuralların ortaya çıkışı da tahminim o ki, tesadüfen ya da lâf olsun diye değil, belli bir takım gerekçelere dayanmaktadır; yanlış değildir. İddia ettiğinizin tersine "tutarlılık", faydalı bir haslettir, prensipler de öyle. Zira aksi halde, kaos belirir ve bu da hiç kimsenin yararına olmaz. Teşekkürler. --M. M. ileti 14:13, 8 Temmuz 2008 (UTC)
Ek: yukarıda destek oyu veren kullanıcıların yorumlarında, bot'un adının sakıncalı olmadığı ifade edilmiş. Sanırım bir yanlış anlaşılma var: bot'un adıyla hiç kimsenin bir problemi yok ki, problem bot'un sahibinin adında: Kyle he hacker. Eğer Viki politikaları, bu kullanıcı adına müsaade edecekse, geçmişte, içinde hacker geçtiği için engellenen yüzlerce kullanıcı adının engelinin de aynı şekilde kaldırılması gerekir. Türkçe Vikipedi'nin politikalarını ve prensiplerini, "bak, hacker adı Fransızca Vikide serbestmiş, hadi biz de serbest bırakalım" diyerek hiçe sayacaksak tamam, mesele yok. Tekrar edeyim; bot ile, ve/veya onay aldığı takdirde yapacakları ile kimsenin bir problemi yok, sorun bot'un sahibinin adındadır; ve burada belirtilen kurallar gereği kullanıcı engellenmiştir. Vikipedi politikalarının üstünde herhangi bir kural olacağını sanmıyor ve Vikipedi'nin herhangi bir kullanıcıya politikalar bazında ayrıcalık tanımayacağına inanmak istiyorum. Saygılar, --M. M. ileti 10:13, 12 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Bu dediklerinize bir şey dediğimi sanmıyorum (destek oyu verip isme atıf yapanlardan biri olarak üzerime alınabilirim sanırım)... ben sadece botun sahibinin burada açtığı bir hesabın adının bizim KA politikalarımıza uygunsuz oluşunun botunun onay almasına kurallarımıza göre engel olmadığını anlatmaya çalışmıştım; yanlış anladıysanız özür dilerim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 10:19, 12 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Vikipedi tartışma:Kullanıcı adı#Yasaklanmis isimler ve buna bagli engellemeler ye tasinmistir. -- Cat chi? 18:11, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Sonuç Sonuç[kaynağı değiştir]

Onaylandı Onaylandı Önceki denemeleri nedeniyle bot statüsü verildi. --Mskyrider ileti 07:10, 13 Temmuz 2008 (UTC)


Yukarıdaki bot başvurusunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.