Vikipedi:İş birliği projesi/2011/46. hafta

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İlerleme:
%15.49
11/71

2011'in 46. haftasının iş birliği projesi olarak Google maddesinde yer alan kırmızı başlıkların açılması seçilmiştir. Proje 14 Kasım 2011 günü UTC ile saat 00:01'da başlayacak ve 20 Kasım 2011 günü UTC ile saat 23:59'da bitecektir. Açılması istenen maddeler için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız:

  • Altın madalya ödül sistemi bu işbirliğinde geçerlidir.
Altın puan kazanmak için en az 50 cümleye, 1'den fazla dosyaya, 5'ten fazla kaynağa sahip olan bir madde açılmalıdır. 3 altın puan ise Altın madalya ödülünü getirir. Eğer yazdığınız maddenin bu özellikleri taşıdığını düşünüyorsanız; lütfen sorumluların bu konudaki dikkatini çekiniz; maddenize verilecek artı ödül sorumluların dikkatinden kaçabilir.
  • Katılımcılar bölümüne imzanızı atmayı unutmayınız.
  • Alt sayfanızda düzenleme yaptığınız maddeleri başına # işareti koyarak alt alta yazınız.

Puanlama[kaynağı değiştir]

  • Açılan her madde içeriğine göre değerlendirelecek, ona göre puan verilecektir.
  • 3 cümleden az maddelere, toplamda 8 puanı aşamayacak suretteyse puan verilmeyecektir. 3 cümle için 1 puan, 3-6 cümle için 2 puan, 6-9 cümle için 3 puan 9-12 cümle için 4 puan..... verilecek şekilde puanlama yapılacaktır. Başlıklar 1 cümle olarak değerlendirilecektir. Cümlenin oldukça uzun olması ve cümlede birden fazla cümlecik bulunması halinde, cümle; sorumlu tarafından takdirî olarak iki cümle olarak kabul edilebilir.
  • Maddeye eklenen intervikiler için 1 puan, her kategori ve her şablon için 1 puan, her dosya ve her kaynak için 2 puan, bilgi kutusu, tablo için 4 puan ve her liste için 2 puan verilecektir. Bunun yanında uyarı şablonlarına (yani, maddenin taslak olduğunu, yeterli kaynak olmadığını vs. belirten şablonlara), otomatik yaş belirtme gibi şablonlara, bilgi kutusunda kullanılan madalya imi gibi küçük resimlere puan verilmeyecektir. Bunlar düzeltme olarak nitelendirilip, 4 düzeltmeye 1 puan verilecektir. Ayrıca puanlamanın yapıldığı tarihte oluşturulmamış kategoriler puanlamaya dahil edilemez.
  • Düzeltme puanı: Yazım ve biçem yanlışlarını, cümle kiplerini, cümle yapılarını düzeltme vs. sonucu kazanılan puandır. Her dört düzeltmeye 1 puan alınır.

[Düzeltme sayısı (DzS)/4]= Toplam puan.

  • Katılımcılar oluşturdukları sayfaya çalışmaları boyunca çalışma şablonu koymak zorundadır. (Bu şablonu kullanmak için sayfa başına {{çalışma}} yazınız.) Sayfada çalışma bitirildikten sonra şablon kaldırılacaktır. Şablon kaldırıldıktan sonra diğer katılımcılar da bu maddeyi geliştirip puan alabilirler. Böylece maddelerin kısa taslaklar halinde kalması önlenecektir. Çalışma şablonu maddede çalışma olmadığı takdirde 48 saat sonra proje sorumlusu tarafından kaldırılacaktır.
  • Puanlama hatası: Sorumlu puanlamada dikkatsizlik sonucu sehven hata yapabilir, eğer puanlamanızın yanlış yapıldığını düşünüyorsanız, puanlamayı yapan sorumluya ileti yoluyla ulaşarak, diyagram puanlama isteyiniz.
  • Takdirî puan: Özellikle bilgi kutusu gibi statik puanlama yapılan ögelerin çokça gelişkin olduğu kanısına varıldığında, sorumlu tarafından 2 puanı geçmemek kaydıyla uygulanabilir. Gelişkin bir tablo, liste ve açıklaması standart üstü olan bir görsel; takdirî + puanın diğer kullanım alanlarıdır.
  • Farklı adda aynı maddenin bulunması: Bu durumu belirtip, diğer maddenin ismini aktaran kişiye 4 puan verilir. Mevcut madde 15 kelimeyi aşkınsa puan 8 olarak uygulanır.
  • Kayda değerlik: Açılması istenen her madde kayda değer olmayabilir. Kayda değer olmadığı makul bir biçimde ortaya koyulan ve en az iki sorumlunun onayından geçen madde için 5 puan kazanılır. Madde eğer açıldıysa, sorumlu tarafından silinmeye aday madde olarak işaretlenir.
  • Portal puanlandırması: Segment başına 7 puan verilir. Ayrıca portalin dış sahanlığı otomatik 10 puan, kategoriler normal sistem üzerinden hesaplanır. [Segx7] + [10Dsah] + [KtS]= Toplam puan.
  • Görsel formatlı denklemler de şema olarak kabul edilir.


Ayrıntılar

  • Kaynakça dışında bulunan ve kaynakça niteliği taşıyan içeriklerin eğer doğrudan bir esere atıf künyesi varsa (örneğin kitap künyeleri, .pdf formatında akademik içerik... vs.), KySx2 puan türünde hesaplanır. Ancak dış bağlantılar, ayrıca bakınız gibi yarı kaynaksal içerikler liste sayılır ve içeriğin tümü LSx2 puanı üzerinden hesaplanır.
  • Alt başlıklar farklı bir kategoride puanlanmadığı sürece (örneğin kaynakça başlığı gibi bir genel ayrım başlığı olmadıkça) bir cümle olarak sayılır ve CS/3 puan türüne katılır.
  • Şablona paralel kategori oluşturan içeriklere tek puan türünde puan verilir. Örneğin taslak şablonlarından hem şablon hem de kategori puanı alınmaz.

Puan diyagramı[kaynağı değiştir]

[(Cümle sayısı (CS))/3] + [Kategori sayısı (KtS)] + [Kaynak sayısı (KyS) x 2] + [Dosya sayısı (DS) x 2] + [Dil bağlantısı (DB)(statik 1 puan)] + [Şablon sayısı (ŞS)] + [Bilgi kutusu (BK) (statik 4 puan)] + [Tablo sayısı (TS) x 4] + [Liste sayısı (LS) x 2] + [Şema sayısı (ŞmS) x 2]= Toplam Puan.

Örnek[kaynağı değiştir]

Örneğin; 12 cümle, 4 kategori, 4 kaynak, 2 dosya, dil bağlantısı (interviki), 3 şablon, bilgi kutusu, 2 tablo, hiç liste ve şema bulunmayan bir madde şöyle puanlanır:

[12CS/3= 4 p] + [4KtS= 4 p] + [4KyS x 2= 8 p] + [2DS x 2= 4 p] + [DB=1] + [3ŞS= 3 p] + [BK= 4 p] + [2TS x 4= 8 p] + [0LS x 2= 0 p] + [0ŞmS x 2= 0 p]= 36 puan.

Sıralama[kaynağı değiştir]

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

  1. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 05:15, 14 Kasım 2011 (UTC)
  2. --seksen 15:24, 14 Kasım 2011 (UTC)
  3. --xrazymesaj 19:17, 14 Kasım 2011 (UTC)
  4. --milesbrokemesaj gönder 20:51, 14 Kasım 2011 (UTC)
  5. --Anerka 12:53, 16 Kasım 2011 (UTC)
  6. --~Tarkovsky~ 23:51, 16 Kasım 2011 (UTC)
  7. --N KOziİleti 10:27, 19 Kasım 2011 (UTC)