Uluslararası Teknoloji Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Uluslararası Teknoloji Üniversitesi
Harita
SloganSilikon Vadisi Eğitimiyle Küresel Gelişme
Kuruluş1994
TürÖzel Üniversite
RektörDr. Gregory O'Brien
Rektör YardımcılarıDr. Barry Ryan
Akademik personel167
KonumSan Jose, Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
Web sitesiitu.edu

Uluslararası Teknoloji Üniversitesi, (İngilizceInternational Technological University) Kaliforniya, San Jose'de kâr amacı gütmeyen özel bir üniversitedir. Üniversite, altı yüksek lisans ve üç doktora derecesinde eğitim vermektedir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası Teknoloji Üniversitesi[1] 1994 yılında, daha önce Santa Clara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve geçici dekanı olan Profesör Shu-Park Chan tarafından kurulmuştur. 2011'de Shu-Park Chan'ın emekliliği üzerine, mütevelli heyeti, daha önce genel sekreter Yardımcısı olan oğlu Yau-Gene Chan'ı başkanlığa seçti. Şubat 2015'te üniversitenin rektörü Dr. Gregory O'Brien seçilmiştir.

2014 yılında Uluslararası Teknoloji Üniversitesi'nin San Jose'de 76.568 metrekarelik yeni bir tesise geçeceği açıklandı.

Akademik[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversitenin fakülteleri bilgisayar bilimleri, elektrik mühendisliği, işletme yönetimi, mühendislik yönetimi, disiplinlerarası bilim ve dijital sanat olmak üzere 6 ayrı bölümden oluşmaktadır. Üniversitenin yüksek lisans derecelerinden bazıları California Özel Lisansüstü Eğitim Bürosu tarafından onaylanmıştır.

Kampüs[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversitenin San Jose şehir merkezinde, 2800m2 bir binada yer almaktadır. Tesisler arasında sınıflar, öğrenci salonu, basketbol sahası ve fakülte büroları bulunmaktadır.

Üniversite Laboratuvarları[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversite, şu alanlarda laboratuvarları çalıştırıyor: Yapay Zeka/Robotik, Yeşil Enerji ve Biyoelektronik, Elektrik Mühendisliği Bölümü
İşletme Bölümü tarafından işletilen SAP Laboratuvarı, bölge için bir SAP eğitim merkezi olarak hizmet vermektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Uluslararası Teknoloji 6 Ağustos 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.