Trifle

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Triffle
Ülke(ler)İngiltere
TipiTatlı
Ana malzemelerBisküvi, sherry, meyve,
krem şanti

Trifle, İngiliz kökenli katmanlı bir tatlıdır. Genel malzemeler, şeri veya başka bir güçlendirilmiş şaraba batırılmış ince bir sünger kek, bir cam tabakta bu sırayla katmanlı bir meyve elemanı, muhallebi ve çırpılmış kremadır.[1] Bir triflenin içeriği oldukça değişkendir ve pek çok çeşidi mevcuttur, bazıları meyve yerine çikolata, kahve veya vanilya gibi diğer malzemeleri kullanır. Meyve ve sünger katmanları, meyve aromalı jöle içinde kullanılabilir ve bu bileşenler genellikle üç veya dört katman oluşturacak şekilde düzenlenir. Toplanan tatlı, çırpılmış krema veya daha geleneksel olarak syllabub ile doldurulabilir.

Trifle adı, on altıncı yüzyılda bir meyve aptalı gibi bir tatlı için kullanılıyordu; on sekizinci yüzyılda, Hannah Glasse, bir jelatin jölenin dahil edilmesiyle, tanınabilir derecede modern bir önemsiz şey kaydeder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Davidson, Alan (2014). The Oxford companion to food. 3rd. Tom Jaine, Soun Vannithone. New York, NY. ISBN 978-0-19-967733-7. OCLC 890807357. 19 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2023.