Total War: Warhammer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Total War: Warhammer
GeliştiriciCreative Assembly Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıSega
YapımcıCreative Assembly
SeriTotal War (seri)
PlatformlarMicrosoft Windows
24 Mayıs 2016
Linux
22 Kasım 2016
macOS
18 Nisan 2017
TürlerSıra tabanlı strateji,
Gerçek zamanlı strateji
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun
co-op mode Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Total War: Warhammer Creative Assembly tarafından geliştirilen ve Sega tarafından Microsoft Windows için Steam oyun platformu aracılığıyla yayınlanan sıra tabanlı strateji ve gerçek zamanlı strateji video oyunudur. Oyun Feral Interactive tarafından macOS ve Linux platformlarına getirildi. Microsoft Windows'a 24 Mayıs 2016'da, 22 Kasım 2016'da Linux'a, 18 Nisan 2017'de de macOS platformları üzerine piyasaya sürüldü. Total War serisinin ilk tarih odaklı olmayan oyunudur. İnsanlar ve eski devletler yerine birçok çeşit canlı ırkı ve hayvan ırkları ile ilk farklı Total War oyunudur.[1]

Total War: Warhammer büyük ölçüde eleştirmenler tarafından iyi karşılandı ve piyasaya sürülmesinden birkaç gün içerisinde yarım milyondan fazla sattı.[2]

Total War serisinin önceki oyunlarında olduğu gibi oyun, hem şehirleri ve orduların hareketini yöneten sıra tabanlı bir strateji olarak, hem de gerçek zamanlı taktiksel çatışmalar ve kuşatmalarda oyuncular hamlelerini gösterir. Ayrıca oyuncular, her biri kendi birimlerine, karakterlerine ve yeteneklerine sahip birkaç fantezi grubundan birini kontrol eder. Bunlar arasında Cüceler, İnsan grupları, Yeşilderililer ve Vampir Kontları ve daha fazlası ücretli indirilebilir içerik olarak yer alır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Shreidan, Conner (22 Nisan 2015). "Total War: Warhammer is just the start of a new strategy trilogy". GamesRadar. 5 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2015. 
  2. ^ Yin-Poole, Wesley (27 Mayıs 2016). "Total War: Warhammer is the fastest-selling Total War game ever". Eurogamer. Gamer Network. 5 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]