The Last Empress (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Last Empress
An Empress' Dignity
Empress's Dignity
Tanıtım posteri
Tür
Proje tasarımcısıPark Young-soo
YazarKim Soon-ok
YönetmenJoo Dong-min
Başrol
Bitiş müziğiNot Over - Gaho
BesteciKim Jun-seok
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı52[a]
Yapım
Yönetici yapımcıKim Young-min
YapımcıLee Hee-soo
KurgucuJo In-hyung
MekânGüney Kore
Görüntü yönetmeniSong Yo-hun
Ahn Jae-hyun
Lee Jae-woo
Jeon Je-hoon
Gösterim süresi30-35 dakika
Yapım şirketiSM Life Design Group
Yayın bilgileri
KanalSBS
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Yayın tarihi21 Kasım 2018 (2018-11-21) - 21 Şubat 2019 (2019-02-21)
Dış bağlantılar

The Last Empress (Korece황후의 품격, romanizeHwanghuui Pumgyeok) Jang Na-ra, Shin Sung-rok, Shin Eun-kyung, Choi Jin-hyuk ve Lee Elijah'nın başrollerini paylaştığı 2018-2019 Güney Kore televizyon dizisidir. SBS'de Çarşamba ve Perşembe günleri 21 Kasım 2018'den 21 Şubat 2019'a kadar 22:00 (KST) zaman diliminde 52 bölüm olarak yayınlandı.[2][3]

Başlangıçta 48 bölüm olarak planlanan The Last Empress, popülaritesi nedeniyle 52 bölüme uzatıldı. Hızlı tempolu ve öngörülemeyen olay örgüsü için yüksek izleyici reytingleri ve olumlu eleştiriler aldı. 27 Aralık 2018'deki 24. bölümünde, The Last Empress ülke çapında %17,9 reyting topladı ve 2018'de Kore karasal televizyonu için en yüksek reytingli hafta içi mini dizisi oldu. Daha önce Return dizisinin elinde tuttuğu rekoru aştı.[4]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

The Last Empress, Kore'nin 2018'de anayasal bir monarşi olduğu alternatif bir evrende geçiyor. Oh Sunny, Kore İmparatorluğu İmparatoru ile evlenen parlak ve hayat dolu bir müzikal aktris. Gerçek aşkı ve mutluluğu ararken saraydaki güç mücadelesine ve monarşinin kendisini tehdit eden olayları başlatan gizemli bir cinayete karışır. İmparatorluk ailesinin suçlarını ortaya çıkarmak için imparatorluk ailesinin koruması olarak çalışan Na Wang-sik ile birlikte çalışır. Na Wang-sik, annesinin ölümünden sorumlu kişiden intikam almak için sarayda çalışmaya başlar.[5]

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Parlak ve neşeli bir kişiliğe sahip hevesli bir müzikal aktris. İmparatorla evlendikten sonra bir gecede Külkedisi oldu. Sarayda, Büyük İmparatoriçe'nin ölümünün ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak ve yozlaşmış imparatorluk ailesini devirmek için savaşır.
Kore İmparatorluğu İmparatoru. Halk tarafından saygı duyulan güçlü bir hükümdar. Yetenekli ve belagatli, ama hoş görünümünün altında çirkin bir kişilik yatıyor.
Lee Hyuk'un annesi. Sarayda mutlak otoriteye sahip olan ve statüsünü şiddetle koruyan korkusuz ve güçlü bir kadın.
Annesinin ölümünden sonra imparatorluk ailesinden intikam almak ister. İmparatorluk hanesine sızmak için kimliğini Chun Woo-bin olarak değiştirdi ve rakipsiz dövüş becerilerine sahip İmparator'un en güvenilir imparatorluk koruması oldu.
İmparatorluk baş sekreteri. Kıvrak zekalı, kararlı ve açgözlüdür. İmparator ona güvenir ve onun gizli sevgilisi ve metresi olur.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

İmparatorluk ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kore İmparatorluğu'nun Veliaht Prensi ve yazar Vincent Lee, Prenses Sojin ve İmparator Lee Hyuk'un küçük kardeşi ve Oh Sunny'nin kayınbiraderi. İmparator Lee Hyuk'un oğlu olmadığı için, resmi olarak tahtın ilk sırasında. İmparatorluk Ailesi İmparatoru'nun ölümünden sonra, imparatorluk ailesini tek kelime etmeden terk etti ve yurtdışına gitti ve yedi yıl sonra geri döndü. Veliaht prens kimliğini gizleyip Oh Sunny'nin tavuk restoranında çalışırken kız kardeşi Oh Hel-ro ile ilişkiye girer ve ona karşı özel duygular besler.
İmparator Lee Hyuk ve annesi İmparatoriçe Kang'dan kesinlikle korkan ve itaat eden ve İmparatorluk Ailesi'nin sırlarını elinde tutan bir kişi. Prenses Ah-ri'nin biyolojik annesidir, ancak gerçeği açıklayamaz. Prenses Ah-ri, İmparatoriçe tarafından Prenses Sojin'in kızına dönüştürüldü ve Kang-hee resmi olarak Prenses Ah-ri'nin dadısı oldu. Kızına olan sevgisinden, kızının annesine zorbalık yapma davranışını kabul eder ve kızını korumaya çalışır.
Sadece oğullarına tapan annesi İmparatoriçe Kang tarafından büyütüldü, şefkat eksikliği ve yalnızlıkla yaşıyor. Bu boşluk bir alışveriş bağımlılığı ile çözülür ve sevgi eksikliği nedeniyle birkaç kez evlenmiştir. Şakalarla doludur, sözlerde ve eylemlerde hatalar yapar ve züppedir, ancak kötü bir insan değildir. Evi terk eden küçük kardeşi Lee Yoon geri döndüğünde oldukça yumuşak davranır. Ancak ailede sadece küçük kardeşlerine bakan yetişkinler tarafından yok sayılır ve ne yaparsa yapsın ona hava muamelesi yapılır.
Resmi olarak, Prenses Sojin'in kızıdır, ama aslında İmparator Lee Hyuk ve Seo Kang-hee'nin kızıdır. Buna karşılık, Prenses Sojin'e imparatorluk ailesi tarafından işletilen bir alışveriş merkezinin başkanı pozisyonu verildi. Seo Kang-hee resmi bir cariye olmadığından, Prenses Ah-ri sadece gayri meşru bir çocuktur.
Prenses Sojin, İmparator Lee Hyuk ve Veliaht Prens Lee Yoon'un büyükannesi. İmparatoriçe Eun ve İmparatoriçe Kang'ın kayınvalidesi. İmparator Seondae'nin annesi. Öldüğünde 70'li yaşlarındaydı.
Kore İmparatorluğu İmparatoru Lee Hyuk'un ilk karısı. Lee Hyuk'un gerçekten sevdiği kadın ve yaşamı boyunca insanlardan çok saygı ve övgü alan ulusal bir anne. Yedi yıl önce öldü.
Tahttan indirilen İmparator Lee Jeong'un karısıdır. O şimdi Amerikan kuyumculuk endüstrisinde büyük bir isim ve 30 yıl önce İmparator Lee Jeong ile birlikte tahttan indirildi.
Prenses Sojin, İmparator Lee Hyuk ve Veliaht Prens Lee Yoon'un babası, Oh Sunny'nin kayınpederi, İmparatoriçe Kang'ın kocası, Prenses Ah-ri'nin büyükbabası, Büyük İmparatoriçe Jo'nin ikinci oğlu ve Kore İmparatorluğu eski İmparatoru.

Oh Sunny çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sunny ve Hel-ro'nun babası. Sunny Chicken Hope'un sahibi. En büyük kızı Sunny imparatoriçe olduktan sonra mareşal yardımcısı oldu. Aile sevgisini içeren sahnelerde çok ciddi bir aile babası olarak gösteriliyor.
İmparatorluk alışveriş kompleksinin başı. Olağanüstü yeteneklere sahip bir kariyer kadınıdır ve pratik olarak ev ekonomisinden sorumludur. Gururlu ve dikenli babası Oh Geum-mo'ya ve ablası Oh Sunny'ye kızgındır, ancak derinlerde bir yerde ailesi için endişelenir. Buna ek olarak, imparatorluk ailesine karşı olumsuzdur ve patronu ve kız kardeşinin en büyük baldızı Prenses Sojin'e karşı kin besler.
Oh Geum-mo'nun karısı. Sunny ve Hel-ro'nun annesi. İmparator Lee Hyuk'un kayınvalidesidir. Kızları için çok çalışan bir annedir.
Oh Sunny'nin müzikal tiyatro topluluğunun bir meslektaşı. Bilinmeyen aktör Oh Sunny'yi görmezden gelirken, onun iyi talihini kıskanıyor. Varlıklı bir ailenin kızıdır ve babası topluluğa sponsor olduğu için personel tarafından tercih edilir, bu yüzden ana karakterin yerini alır ve babasının kumar borçları için borç para verme karşılığında oyunculuk kisvesi altında Sunny'ye saldırır.

Chun Woo-bin çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kim Myung-soo - Byun Baek-ho, İmparatoriçe So-hyeon'un babası. Eski Baş İmparatorluk Muhafızı'dır.
  • Hwang Young-hee - Baek Do-hee, Na Wang-sik'in annesi. Min Yoo-ra ve Na Dong-sik'in üvey annesi.
  • Oh Han-gyul - Na Dong-sik, Yasal olarak, Na Wang-sik'in küçük kardeşi, ama aslında Min Yoo-ra'nın oğlu.

İmparatorluk ailesinin yetkilileri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ha Do-kwon - Baş İmparatorluk Muhafızı Joo, İmparatorluk muhafızlarının başı, imparatorun en yakın sırdaşıdır ve Ma Pil-ju ile birlikte imparatorun Baek Do-hee'ye karşı kazada hakkındaki gerçeği bilir. İmparatoriçe'nin yardımıyla göreve geldiğinden beri, İmparatoriçe'nin talimatlarını gizlice takip eder.
  • Lee Soo-ryun - Choi Yoon-mi, İmparatoriçe'nin sekreterlik ekibinin başı ve en yakın sırdaşı. İmparatoriçe Kang'a sadıktır.
  • Kim Min-ok - Hong So-mae, Büyük İmparatoriçe Jo'nun eski sekreterlik ekibinin başı ve yeni taç giyen İmparatoriçe Oh Sunny'ye yardım eden kişi. Oh Sunny'ye imparatorluk nezaketini nasıl kullanacağını öğretir ve ona çeşitli şekillerde yardımcı olur.
  • Lee Bu-young - Takım Lideri Han, İmparator Lee Hyuk'a yardım eden imparatorluk sekreterlik ekibinin başkanı. Lee Hyık'un talimatlarına sadıktır ve bu nedenle Lee Hyuk'a gerçeğe en yakın ve en doğru kanıt ve raporları verir.
  • Choi Ja-hye - Ha Chung-dan, Büyük İmparatoriçe Jo'nun saray hanımı.
  • Yoo Gun - Kang Joo-seung, Eski İmparatoriçe So-hyeon'un koruması. Yedi yıl önce, İmparatoriçe So-hyeon'un ölümünden sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolur.
  • Gong Ji-yoo - Da-won
  • Lee Na-kyung - Young-eun

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin ilk senaryo okuması 6 Eylül 2018'de SBS İlsan Prodüksiyon Merkezi'nde oyuncu kadrosu ve ekibin katılımıyla gerçekleştirildi.[17][18]

Kim Jung-tae aslen Ma Pil-joo rolü için seçildi. Karaciğer kanseri teşhisi konduktan sonra istifa etmeye karar verdi ve yerine Yoon Joo-man geçti.[19][20]

19 Kasım 2018'de Choi Jin-hyuk, alnına 30 dikiş gerektiren bir aksiyon sahnesi çekerken yaralandı.[21] 18 Aralık 2018'de çekim yaparken Shin Sung-rok ayak parmağını kırdı ve ertesi gün ameliyat oldu. Ameliyatından bir gün sonra çekim faaliyetlerine devam etti.

Zamanlama çakışması nedeniyle Choi Jin-hyuk, 4 bölümlük uzatmanın çekimlerine katılamadı. Başlangıçta planlandığı gibi 48. bölüme kadar çekimleri tamamladı.[22]

25 Şubat 2019'da yapım, Naver TV ve SBS NOW YouTube kanalında Jang Na-ra ve Shin Sung-rok'un yer aldığı bir sonsöz yayınladı.[23]

Çalışma koşulları tartışması[değiştir | kaynağı değiştir]

25 Ekim 2018'de SBS, daha iyi çalışma koşulları sağlamak için The Last Empress personeli ile bireysel sözleşmeler imzaladı. Bununla birlikte, Umut İttifakı İşçi Sendikası'na (HALU) göre, ağ ve yapım şirketi SM Life Design Group (SMLDG), işçilerin rızası olmadan çalışma programlarını uzatmaya devam ettiklerinde sözleşmeleri ihlal etti.

HALU ayrıca, "21 Kasım'dan 30 Kasım'a kadar, [The Last Empress] personelinin, tek bir gün dinlenmeden saatlerce süren art arda on günlük yoğun çekim programlarından geçmek zorunda kaldığını" iddia etti.[24][25]

17 Aralık 2018'de HALU, SBS ve SMLDG'ye karşı İstihdam ve Çalışma Bakanlığı'na (MOEL) bir iddianame sundu.

Müzikler[26][değiştir | kaynağı değiştir]

The Last Empress
OST
soundtrack'i
Yayımlanma21 Şubat 2019 (2019-02-21)
TarzSoundtrack
Dil
Şirket
  • Vlending Inc.
  • SBS Contents Hub

Parça 1[27][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Ho-kyung tarafından yazıldı, tüm müzikler 1601 tarafından bestelendi.

28 Kasım 2018'de (2018'de-11-28) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "어땠을까" (What Would It Be)Jang Deok Cheol 3:56
2. "어땠을까" (What Would It Be (Inst.))  3:56
Toplam süre:
7:52

Parça 2[28][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Seo Dong-sung tarafından yazıldı, tüm müzikler Park Sung-il tarafından bestelendi.

6 Aralık 2018'de (2018'de-12-06) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "끝이 아니길" (Not Over)Gaho 3:30
2. "끝이 아니길" (Not Over (Inst.))  3:30
Toplam süre:
7:00

Parça 3[29][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler D'DAY tarafından yazıldı, tüm müzikler KZ ve Jung Su-min tarafından bestelendi.

27 Aralık 2018'de (2018'de-12-27) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "마음을 전하면" (If I Convey My Heart)Kei (Lovelyz) 4:11
2. "마음을 전하면" (If I Convey My Heart (Inst.))  4:11
Toplam süre:
8:22

Parça 4[30][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Sebastian Anton Atas, Victor Carl Sjostrom, Red Haired Anne ve SING tarafından yazılıp bestelendi. 

16 Ocak 2019'da (2019'da-01-16) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "낮은 목소리" (Deep Voice)Jamie 3:23
2. "낮은 목소리" (Deep Voice (Inst.))  3:23
Toplam süre:
6:46

Parça 5[31][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Seo Jae-ha ve Kim Young-sung tarafından yazılıp bestelendi. 

30 Ocak 2019'da (2019'da-01-30) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "단 하루만" (For Only One Day)Seo Ji-an 3:45
2. "단 하루만" (For Only One Day (Inst.))  3:45
Toplam süre:
7:30

Parça 6[32][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Jang Yeon-jung tarafından yazıldı, tüm müzikler OneTop tarafından bestelendi.

13 Şubat 2019'da (2019'da-02-13) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Open Ending"  Giryeon 3:25
2. "Open Ending" (Inst.)  3:25
Toplam süre:
6:50

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

The Last Empress : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (milyon)
BölümlerBölüm numarası
12345678910111213
1–131.2511.3721.3311.4850.9281.3651.1811.5210.9451.4921.3341.8211.299
14–261.9611.7662.3191.7122.2342.0472.7152.1152.7502.7543.1802.3272.953
27–392.4142.8772.1622.7472.2792.7802.2672.8582.1512.6911.9122.5272.517
40–522.9852.6763.0542.3982.8802.1152.6642.2752.7372.0652.5782.6693.282
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[33]
Bölüm Yayın tarihi Bölüm adı Ortalama kitle payı
TNmS[34] AGB Nielsen[35]
Ülke çapında Ülke çapında Seul
2018
1 21 Kasım 2018 Thank You, Your Majesty
(Korece감사합니다 폐하)
(TürkçeTeşekkürler Majesteleri)
7.4% 7.2% (14.) 7.7% (12.)
2 8.1% 7.6% (11.) 8.6% (8.)
3 22 Kasım 2018 Always the Main Character
(Korece항상 주인공입니다)
(TürkçeHer Zaman Ana Karakter)
8.0% 7.6% (13.) 8.6% (9.)
4 8.5% 8.5% (9.) 9.3% (8.)
5 28 Kasım 2018 Can You Accept Me?
(Korece나 좀 받아줄래요?)
(TürkçeBeni kabul edebilir misin?)
5.9% 5.7% (20.) 5.8% (17.)
6 7.0% 7.9% (10.) 8.4% (9.)
7 29 Kasım 2018 The Korean Empire's Empress
(Korece대한 제국 황후)
(TürkçeKore İmparatorluğu'nun İmparatoriçesi)
7.2% 7.6% (13.) 8.0% (11.)
8 8.2% 9.3% (7.) 9.9% (5.)
9 5 Aralık 2018 I'll Kill You All
(Korece내가 다 죽여버릴 거야)
(TürkçeHepinizi öldüreceğim)
6.8% 6.1% (18.) 6.8% (13.)
10 9.2% 9.3% (7.) 10.1% (5.)
11 6 Aralık 2018 Don't Trust Anyone in the Palace
(Korece궁에선 아무도 믿지 마)
(TürkçeSarayda Kimseye Güvenme)
8.3% 7.9% (12.) 8.3% (9.)
12 10.1% 10.5% (6.) 11.5% (3.)
13 12 Aralık 2018 Cheer Up, Your Majesty
(Korece힘내십시오, 마마)
(TürkçeNeşelen Majesteleri)
6.8% 8.2% (10.) 8.6% (10.)
14 9.1% 11.5% (4.) 12.3% (3.)
15 13 Aralık 2018 A Life that has Already Died Once
(Korece이미 한번 죽은 목숨)
(TürkçeZaten Bir Kez Ölmüş Bir Hayat)
9.6% 11.0% (8.) 12.4% (4.)
16 12.3% 14.0% (3.) 15.4% (2.)
17 19 Aralık 2018 I Will Destroy the Imperial House
(Korece황실을 박살 낼 겁니다)
(Türkçeİmparatorluk Soyu'nu Yok Edeceğim)
8.5% 10.0% (8.) 10.8% (6.)
18 11.9% 13.3% (3.) 14.5% (2.)
19 20 Aralık 2018 I Love You, Your Majesty
(Korece사랑해요 폐하)
(TürkçeSeni seviyorum Majesteleri)
10.9% 11.4% (6.) 12.0% (5.)
20 13.3% 14.6% (2.) 15.5% (2.)
21 26 Aralık 2018 Appointing the Chief Imperial Guard
(Korece경호대장에 임명한다)
(TürkçeBaş İmparatorluk Muhafızlarının Atanması)
11.0% 12.6% (6) 13.7% (4.)
22 13.1% 16.1% (2.) 17.3% (1.)
23 27 Aralık 2018 Die
(Korece죽어)
(TürkçeÖlmek)
13.7% 15.1% (4.) 16.2% (3.)
24 15.8% 17.9% (2.) 18.9% (1.)
2019
25 2 Ocak 2019 Tell Me the Truth
(Korece진실을 말해주세요)
(TürkçeBana Doğruyu Söyle)
11.0% 12.5% (3.) 12.4% (3.)
26 14.5% 15.8% (2.) 16.3% (2.)
27 3 Ocak 2019 Let's Play, Sunny
(Korece써니야 놀자)
(TürkçeHadi Oynayalım, Sunny)
13.7% 14.0% (3.) 14.7% (3.)
28 15.1% 16.0% (2.) 16.9% (2.)
29 9 Ocak 2019 I'll Protect It
(Korece지켜줄게요)
(TürkçeOnu koruyacağım)
10.7% 11.8% (6.) 12.7% (5.)
30 13.9% 14.9% (2.) 15.9% (2.)
31 10 Ocak 2019 I Like It
(Korece제가 좋아합니다)
(TürkçeHoşuma gitti)
11.7% 12.5% (5.) 13.5% (3.)
32 13.7% 15.3% (2.) 16.7% (2.)
33 17 Ocak 2019 You Look Pretty
(Korece예쁘시네요)
(TürkçeÇok güzel görünüyorsun)
11.1% 12.2% (5.) 12.9% (3.)
34 13.5% 15.2% (2.) 16.1% (2.)
35 23 Ocak 2019 You Have To Be Strong
(Korece강해지셔야 돼요)
(TürkçeGüçlü Olmak Zorundasın)
10.5% 11.0% (7.) 11.6% (4.)
36 12.3% 14.0% (2.) 15.2% (2.)
37 24 Ocak 2019 Please Catch The True Criminal
(Korece진범을 잡아주세요)
(TürkçeLütfen Gerçek Suçluyu Yakalayın)
9.7% 10.9% (6.) 11.0% (5.)
38 12.0% 13.9% (2.) 14.3% (2.)
39 30 Ocak 2019 I Like Her Majesty
(Korece황후 마마를 좋아합니다)
(TürkçeMajestelerini seviyorum)
12.3% 12.9% (5.) 13.5% (3.)
40 14.7% 15.0% (2.) 15.3% (2.)
41 31 Ocak 2019 Do Not Run Away
(Korece도망치지마)
(TürkçeKaçma)
13.0% 14.9% (3.) 15.5% (3.)
42 14.8% 16.7% (2.) 17.1% (2.)
43 7 Şubat 2019 You Murderer, Die
(Korece살인자 새끼, 죽어)
(TürkçeSeni katil, öl)
11.1% 12.2% (6.) 12.7% (4.)
44 13.1% 14.5% (2.) 15.2% (2.)
45 13 Şubat 2019 Live As My Woman Until You Die
(Korece죽을 때까지 내 여자로 살아)
(TürkçeÖlene Kadar Kadınım Olarak Yaşa)
11.1% 11.0% (7.) 11.1% (5.)
46 13.5% 13.9% (2.) 14.1% (2.)
47 14 Şubat 2019 Please Take Care of the Empire of Korea
(Korece대한제국을 부탁합니다)
(TürkçeLütfen Kore İmparatorluğu'na İyi Bakın)
11.9% 12.4% (7.) 12.4% (5.)
48 14.0% 14.6% (3.) 14.7% (3.)
49 20 Şubat 2019 The Last Day of the Imperial Family
(Korece황실의 마지막 날)
(Türkçeİmparatorluk Ailesinin Son Günü)
11.0% 11.7% (6.) 11.7% (4.)
50 13.1% 13.8% (3.) 14.2% (2.)
51 21 Şubat 2019 The Last Imperial Family of the Korean Empire
(Korece대한제국 마지막 황실)
(TürkçeKore İmparatorluğu'nun Son İmparatorluk Ailesi)
13.2% 14.1% (5.) 13.9% (4.)
51 15.7% 16.5% (2.) 16.8% (2.)
Ortalama 11.3% 12.2% 12.9%
Özel 16 Ocak 2019 1~32 Compressed Airings
(Korece1~32회 압축 방영)
(Türkçe1 ~ 32 Sıkıştırılmış Yayınlar)
5.5% 5.8% (NR) 6.3% (16.)
4.5% 4.9% (NR) Yok
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • NR, dizinin o tarihte ilk 10 günlük program arasında yer almadığını belirtir.
  • N/A, reytinglerin bilinmediğini gösterir.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2018 SBS Drama Ödülleri[36] En Üstün Ödülü, Çarşamba-Perşembe Dizisinde Erkek Oyuncu Choi Jin-hyuk Kazandı
Shin Sung-rok Kazandı
En Üstün Ödülü, Çarşamba-Perşembe Dizisinde Kadın Oyuncu Jang Na-ra Kazandı
Mükemmellik Ödülü, Çarşamba-Perşembe Dizisinde Kadın Oyuncu Lee Elijah Adaylık
En İyi Genç Erkek/Kadın Oyuncu Oh Ah-rin Adaylık
2019 Seul Uluslararası Drama Ödülleri En İyi Koreli Kadın Oyuncu Jang Na-ra Kazandı

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Orijinalde 48 bölüm ama popülerliğinden dolayı 2 bölüm uzatıldı.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Rapir, Jessica (12 Şubat 2019). "'The Last Empress' Extends Run With Four More Episodes; SBS TV Series Leads Buzzworthy K-Drama List". Korea Portal. 13 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". Ilgan Sports (Korece). 3 Eylül 2018. 27 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2020. 
  3. ^ ""Empress's Dignity" confirmed the main cast". JTBC. 4 Eylül 2018. 22 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2020. 
  4. ^ Moon, Ji-yeon (28 Aralık 2018). "[SC초점] "올해 지상파 미니中 최고"..'황후의 품격' 브레이크가 고…". 스포츠조선 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  5. ^ Jang, Yoon-jung (20 Kasım 2018). "[AJU★현장] 황후의 품격, 장나라 신성록 시청률 20% 돌파 선언". 아주경제 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  6. ^ Hwang, Soo-yeon (30 Ekim 2018). "'황후의품격' 산타요정 장나라, 황후의 옛 직업은 뮤지컬 배우". Newsen. 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  7. ^ Heo, Seol-hee (8 Ağustos 2018). "[단독] 신성록, 김순옥 신작 '황후의 품격' 주인공 출연 확정". entertain.naver.com (Korece). 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  8. ^ a b Yeo, Dong-eun (25 Ekim 2018). "'황후의 품격' 신은경-박원숙-이희진-오아린, '황실의 여인들'". entertain.naver.com (Korece). 17 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  9. ^ Lee, Ye-eun (13 Kasım 2018). "'황후의 품격' 최진혁, 황실경호원 '하드트레이닝' 현장 포착 '각 잡힌 태평양 어깨' 심쿵주의". iMBC 연예 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  10. ^ Kim, Da-woon (1 Ekim 2018). "[공식] 이엘리야, SBS '황후의 품격' 출연···매력적인 악녀 변신". entertain.naver.com (Korece). 28 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  11. ^ Choi, Yun-na (18 Ekim 2018). "오승윤 '황후의 품격' 출연…"극중 중요한 열쇠 된다"". entertain.naver.com (Korece). 22 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  12. ^ Jo, Eun-sol (10 Kasım 2018). "21일 첫 방송 '황후의 품격' 이희진, 파격 '하이패션' 공주로 변신!". iMBC 연예 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  13. ^ Lee, Ji-hyun (21 Kasım 2018). "'황후의 품격' 오아린, 앙증 이목구비+ 미소로 '엄마 미소 유발'". entertain.naver.com (Korece). 8 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  14. ^ Seol, So-young (14 Kasım 2018). "윤다훈, '황후의 품격' 합류…장나라 아버지 役". 경기일보 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  15. ^ Jang, Joo-young (4 Ekim 2018). "NS윤지, 활동명 '김윤지'로 변경 후 SBS '황후의 품격'으로 배우 활동 시작". 서울경제 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  16. ^ Baek, Ah-young (11 Kasım 2018). "'황후의 품격' 윤주만, 잔인무도한 '극강 악역' 마필주로 돌아온다... '존재감 甲'". iMBC 연예 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  17. ^ Kim, Mi-jung (16 Ekim 2018). "'황후의 품격' 장나라-최진혁-신성록, 대본리딩 현장 공개! 품격 다른 드라마 탄생 예고". iMBC 연예 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  18. ^ Park, Soo-in (16 Ekim 2018). "'황후의 품격' 장나라-최진혁-신은경, 대본리딩만으로 높인 기대감". Newsen. 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  19. ^ Lee, Min-ji (19 Ekim 2018). "김정태 측 "간암 치료 전념, '황후의 품격' 하차한다"(공식입장)". Newsen. 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  20. ^ Kang, Nae-ri (21 Ekim 2018). "윤주만, 김정태 후임으로 '황후의 품격' 합류". YTN star (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  21. ^ Park, So-hyun (19 Kasım 2018). "[공식입장] 최진혁 측 "눈 주위 부상으로 30바늘 꿰매…제발회 참석 추후 논의"". www.xportsnews.com (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  22. ^ Lee, Ye-eun (15 Şubat 2019). "최진혁·'황후의 품격' 양측 "스케줄상 14일 출연 끝…다음주 출연 NO" [공식입장]". 마이데일리 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  23. ^ Lee, In-hye (25 Şubat 2019). "'황후의 품격' 선후배로 다시 만난 신성록♥장나라…"오이 커플 케미 못 잃어"". entertain.naver.com (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  24. ^ Park, Soo-in (17 Aralık 2018). "'황후의 품격' 측 "29시간30분 연속촬영? 이동+휴게시간 포함된 것"(전문)". entertain.naver.com (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  25. ^ Baek, Ji-eun (17 Aralık 2018). "[공식] 노조"'황후의품격' 근로시간위반+추가수당無, 내일 증거공개"". entertain.naver.com (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 
  26. ^ "황후의 품격 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2023. 
  27. ^ "황후의 품격 OST Part.1 - 장덕철". 멜론 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2023. 
  28. ^ "황후의 품격 OST Part.2 - 가호 (Gaho)". 멜론 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2023. 
  29. ^ "황후의 품격 OST Part.3 - Kei (케이)". 멜론 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2023. 
  30. ^ "황후의 품격 OST Part.4 - JAMIE (제이미)". 멜론 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2023. 
  31. ^ "황후의 품격 OST Part.5 - 서지안". 멜론 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2023. 
  32. ^ "황후의 품격 OST Part.6 - 기련 (GIRYEON)". 멜론 (Korece). 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2023. 
  33. ^ "Nielsen Korea". AGB Nielsen Media Research (Korece). 7 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2018. 
  34. ^ "TNMS Daily Ratings at Naver". TNMS Ratings (Korece). 10 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2018. 
  35. ^ "AGB Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu". AGB Nielsen Media Research (Korece). 17 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2018. 
  36. ^ Jung, Hee-yeon (1 Ocak 2019). "[종합] 'SBS 연기대상' 감우성-김선아, 베스트 커플상 이어 '공동대상'". entertain.naver.com (Korece). 8 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]