The Divine Lady

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Divine Lady
YönetmenFrank Lloyd
YapımcıFrank Lloyd
Walter Morosco
Richard A. Rowland
YazarForrest Halsey
Harry Carr
UyarlamaThe Divine Lady: a Romance of Nelson and Emma Hamilton
E. Barrington
OyuncularCorinne Griffith
Victor Varconi
H.B. Warner
Ian Keith
MüzikCecil Copping
Görüntü yönetmeniJohn F. Seitz
KurguHugh Bennett
StüdyoFirst National Pictures
DağıtıcıWarner Bros.
Çıkış tarih(ler)i31 Mart 1929 (1929-03-31)
Süre99 dakika
Ülke ABD
Dilİngilizce

Divine Lady, senkronize müzik notaları, ses efektleri ve bazı senkronize şarkıları olan, ancak sözlü diyalog içermeyen 1929 Amerikan Vitaphone sesli bir filmidir. Corinne Griffith'i başrolü oynadığı film Horatio Nelson ile Emma Hamilton arasındaki aşk ilişkisini anlatıyor. Şarkı sözleri Richard Kountz'un sözleri ve Nathaniel Shilkret'in müziği olan, 1929'da popüler bir hit haline gelen ve Shilkret, Frank Munn, Ben Selvin (Cavaliers olarak) gibi çok sayıda sanatçı tarafından kaydedilen tema şarkısı "Lady Divine" i içeriyordu.

Film Harry Carr, Forrest Halsey, Agnes Christine Johnston ve Edwin Justus Mayer tarafından E. Barrington'ın The Divine Lady: A Romance of Nelson ve Emma Hamilton adlı romanından uyarlandı ve Frank Lloyd tarafından yönetildi.

Film, En İyi Yönetmen dalında Akademi Ödülü'nü kazandı ve Başrolde En İyi Kadın Oyuncu (Corinne Griffith) ve En İyi Sinematografi dallarında aday gösterildi.[1] Film Oscar tarihinde En İyi Film adaylığı olmayan En İyi Yönetmen ödülünü alan tek filmdir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The Divine Lady at silentera.com database 24 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.; accessed October 25, 2015.