The Adventure of the Dying Detective

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Holmes, ölüm döşeğinde...

The Adventure of the Dying Detective, Sir Arthur Conan Doyle tarafından yazılan bir Sherlock Holmes macerasıdır, ilk kez 1913 yılında yayınlanmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dr. Watson, yakın dostu Sherlock Holmes'ün nadir görülen tropik bir hastalıktan ölüm döşeğinde olduğunu haber alır. Bayan Hudson, Holmes'ün üç gündür hiçbir şey yemediğini ve içmediğini söyler. Dostuna yardım etmek isteyen Watson, hiçbir şekilde kendisine müdahale edilmesini istemeyen garip bir davranışla karşılaşır. Holmes adeta iyileşmek istememektedir.

Yayınlanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Macera ilk kez ABD'de 1913 yılı Kasım ayında Collier's dergisinde yayınlanır. Frederic Dorr Steele macera için üç adet çizim yapmıştır. Macera, 1917 yılında His Last Bow adı altında kitap olarak yayınlanmıştır.

Adaptasyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Macera, ITV Granada şirketi tarafından çekilen Sherlock Holmes dizisi kapsamında televizyona başarıyla adapte edilmiştir. 1994 yılında yayınlanan macerada başrolde Jeremy Brett yer almıştır.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dizinin imdb sayfasından 7 Eylül 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İngilizce) 7 Eylül 2021 tarihinde erişilmiştir