Tartışma:Yeter! Söz Milletindir!

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 78.175.229.200 tarafından 9 ay önce Afiş ilk kez 1946 seçimlerinde kullanıldı. başlığına
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Benim elimde afiş var, sayfaya da yükledim, ama kaynak belirtilmediği için silinmiş.Afiş bir seçim afişleri sergisinin internetteki reklamından, oradan bilgisayarıma kaydetmişim.Şimdi afişi nasıl tekrar yükleyebilirim?Kaynak olarak resmi aldığım linki mi bulmam gerekir?Kaynağı resmin açıklamasına mı yazacağım?--Çağatay67 18:22, 18 Aralık 2006 (UTC)

Afiş ilk kez 1946 seçimlerinde kullanıldı.[kaynağı değiştir]

Türkiye’de seçim afişleri denilince ilk akla gelen afiş ve meşhur slogan doğdu. Teknik Öğretim Müsteşarlığı’nda çalışan mimar Selçuk Milar, bir gecede çizdiği afişte sağ elin iç görüntüsünü veriyor, “dur” işareti yapan bu çalışma sloganıyla öne çıkıyordu: Yeter! Söz Milletindir… Demokrasiyi üç kelimeyle kısa ve şık tarif eden bu slogan, özünde isyanı, itirazı ve heyecanı barındırıyordu. Demokrat Partililer seçime çok kısa bir zaman kaldığı için afişten gereği gibi faydalanamadılar. Ancak, gerek afişi, gerekse sloganı, dört yıl sonra 1950 seçimlerinde kullanmak üzere beklemeye aldılar.

1946 Seçimlerinden hemen sonra Selçuk Milar cezalandırıldı ve tayini Urfa’daki bir şantiyeye çıktı. Ancak Milar memuriyetten istifa etti.

"Yeter! Söz Milletindir…” sloganı ve seçim afişi ise 14 Mayıs 1950 seçimlerinde de kullanıldı.


Kaynak: Yücel, M. Serhan, (2021), “Kuruluşundan Darbeye Demokrat Parti (1946-1960)” içinde Muhalefette Demokrat Parti (1946-1950), Yeditepe Yayınevi, s.271-272. 78.175.229.200 20.37, 2 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla