Tartışma:YDG-H

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tartışma yapılmadan YDG-H adı Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi olarak taşınmıştı. Hızlı taşıma yapamayacak kadar bariz bir yaygınlık farkı söz konusu:

--RapsarEfendim? 15:17, 22 Aralık 2015 (UTC)

Bir kısaltmanın madde ismi olması son derece sakat bir durum, neden asıl ismini verip madde içerisinde kısaltma adını vermiyoruz? Bu konunun tartışılması gerek demişsiniz de, ben durumu tam olarak anlayamadım. O zaman tüm isimleri kısaltma yapalım? Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri maddesinin adı "FARC" olsun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin madde adı "CHP" olsun ya da Çin maddesinin adı "ÇHC" olsun? Böyle bir durum kesinlikle olmamalı, yanlış nerede anlayamadım? --Ahmet Turhan (mesaj) 15:28, 22 Aralık 2015 (UTC)

İlgili politika der ki "Madde adı için kısaltmaları kullanmaktan kaçının. Kısaltmalar eğer maddenin konusu hemen hemen her zaman bu kısaltmalar ile adlandırılıyor ve tanınıyorsa kullanılabilir (örneğin, NASA, OPEC gibi). Kısaltmaları, tam adı kullanılan maddelere yönlendirin". CHP'nin açık adı çokça kaynakta yer alıyor, bu kapsamda değerlendirilemez o yüzden. FARC adını İngilizce, Lehçe, Almanca, İsveççe gibi büyük Vikilerin bazıları kullanırken bazı büyük Vikiler kullanmıyor mesela. Her maddeyi kendi içerisinde değerlendirmek gerek. Bu oluşumun açık adı ne kadar yaygın kısaltması ne kadar yaygın, ona bakmak lazım.--RapsarEfendim? 15:37, 22 Aralık 2015 (UTC)

ydg-h aramasındaki sonuçların pek çoğunda ismin açılımı da yer alıyor, bu açıdan yukarıdaki arama rakamları yanıltıcı. vikipedi'nin açık isimlerin kısaltmalara tercih edilmesi yönündeki tavsiyesi doğrultusunda değiştirilmeli. zaten yukarıda alıntılanan "hemen hemen her zaman bu kısaltmalar ile adlandırılıyor ve tanınıyorsa kullanılabilir" ibaresi de bize bunu söylüyor. bu örgütün hemen hemen her zaman kısaltma ile anılmadığı, ismin açılımı ve kısaltmanın birlikte kullanılmasının daha yaygın olduğu açık. --kibele 16:00, 22 Aralık 2015 (UTC)

PKK kategorisi[kaynağı değiştir]

Maddeye göre PKK ile bir bağı yok, sempatizanlarının kurduğu bir yapılanma. Kategoriyi eklemek doğru mu?--RapsarEfendim? 15:20, 22 Aralık 2015 (UTC)