Tartışma:Tavaklı, Ezine

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Her ne kadar köyün antik çağlardaki isminin Larissa olduğu iddia edilse de, bu konuda hiç bir kanıt yoktur. Larissa'nın Tavaklı sahilindeki Beşiktepe ya da Tekçam mevkinde olması çok daha muhtemeldir.

Yine Tavaklı adının tavuklu, kavaklı, duraklı, duvaklı, tavaflı, taraklı, kabaklı gibi kelimelerden birinden bozularak değiştirildiği iddiaları da doğru değildir. Bunlar özellikle köyün adına anlam veremeyenler yabancılar tarafından üretilmiş söylentilerdir. Bunlardan en bilineni, köye gelin gelen bir bey kızının ya da köyden bir beyin oğluna gelin giden kızın, duvağının dillere destan olması üzerinedir. Gelinin duvağından dolayı köye Duvaklı denildiği ve bunun zamanla Tavaklı'ya dönuştüğüdür. Bu söylentinin köye atanan bir ilkokul öğretmeni tarafından başlatıldığı da yine yaşlılarınca dile getirilen bir diğer durumdur.

Köyün ne zaman ve nasıl kurulduğu ile ilgili kesin tarihi bir bilgi mevcut olmamakla beraber, köyün 700 yılı aşkın bir tarihi olduğu, Selçuklu Türkleriden kalma bir köy olduğuda söylenenler arasındadır.

Köyün tarihi ile ilgili yapılmış bilinen, bilimsel bir çalışma yoktur.


muhtarlar bilgisinde eksik olan 1989da rahmi önder 1984te aliosman karabulut