Tartışma:Tahtacılar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tahtacıların yaşadıkları bölgeler bölümünde "Çorum" ve "Tokat"[kaynağı değiştir]

Tahtacıların yaşadıkları bölgeler "Çorum" ve "Tokat" illerine kadar yazılmış diğer bölgeler ve iller noktasında doğrudur, lakin Tahtacılar "Çorum" ve "Tokat" bölgelerinde yaşamazlar. Sadece akdeniz ve ege kıyılarına paralel şehirlerde ve iç bölgelerde Burdur, Isparta,Denizli izmir illerinde yaşamaktadırlar Muğla köylerinde de varlardır. Çorum ve Tokat illerinde Türkmen olan fakat "Tahtacı" olmayan farklı yaşam biçimine sahip aleviler yaşamaktadaır.

Çok fazla yanlış ve çelişkili bilgi içeriyor[kaynağı değiştir]

Birincisi Mevleviliğin sünnü bir tarikat olduğu bilgisi verilmiş makalede bu yanlıştır. Zira mevlevilik hakkında vikipedide 2 farklı silsile verilmişdir bunun biri sekiz imam temelli bir diğeri ise Ebu-Bekir temelli. Buradan Mevleviliği ne alevi bir tarikat ne de bekri bir tarikat olarak değerlendiremiyoruz yalnızca sufi bir tarikat şeklind değerlendirebiliyoruz.

Ayrıca Tahtacılık şiilik mezhepleri arasında Bektaşilik ile ilişkilendirilmemesine karşın maddede bektaşi oldukalrı sölenmiştir.

Gerçekleri yansıtmıyor[kaynağı değiştir]

Madde, malesef çok fazla öznel değerlendirmeler içeriyor. Bu yüzden belli kısımlar, şahsım tarafından değiştirilecektir. Ve bu değişiklikler, dipnot olarak açıklanacaktır.