Tartışma:TUSAŞ

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde adı çok uzun. Adlandırma kuralına firma adları için en çok bilinen adı kullanılır. TAI mi TUSAŞ mı ? Hangisi daha uygun ? Takabeg ileti 02:21, 5 Şubat 2010 (UTC)

Evet hayli uzun bir ada sahipmiş madde. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, TAI, TUSAŞ, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. seçeneklerinden hepsi olabilir gibi. Ancak bence en uygun TAI yahut Türk Havacılık ve Uzay Sanayii adlandırmaları. TUSAŞ'tan daha yaygın olması lazım. Ancak başka vikipedistlerin fikirlerini de almak lazım. Saygılar --Merube 89msj 00:28, 6 Şubat 2010 (UTC)
  • VP:ADK'ye öncelikli olarak yaygın kullanımı tercih etmemiz gerekir. Buna göre ya TAI ya da TUSAŞ tercihler arasında kalıyor. İngilizce içeriklerde TAI daha yaygınken, Türkçe içeriklerde TUŞAŞ yaygındır. En basitinden Google'da Türkçe aramalarında baktığımızda sayı bakımından TAI gözükse de madde konusuna yönelik baktığımızda TUSAŞ tercih edildiği görülür. TAI aramasında farklı sonuçlar yoğunlukta. Bana göre politikada Türkçe konuşanların büyük çoğunluğunun kolaylıkla tanıyabileceği... denilmesi ve yaygınlık istenmesinden dolayı TUSAŞ tercih edilmesi gerekir. İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Muratsahinileti 05:45, 6 Şubat 2010 (UTC)
  • TUSAŞ kullanımının bir karmaşa yaratması da mumkun. Cunku TUSASin ortagi oldugu bir de su sirket var (TUSAS Motor Sanayii). TAI ucak govdesi TEI ise ucak motoru uretiyor diyebiliriz kabaca. Halk arasinda TAI ve TEI kullaniminin yaygin olmasinin nedeni bu ikisini ayirmak genelde. Otorite degilim elbette ama resmi belgeler haric sirkete TUSAS diyeni duymadim. Selamlar--Coriolis 16:27, 6 Şubat 2010 (UTC)
  • TUSAŞ'ın açılımı zaten, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'dir. TUSAŞ Motor Sanayii, TUSAŞ'a bağlı yani ortak bir alt şirket. Ben de Türkçe resmî belgelerde de ve günlük hayatta da TAI'nin yaygın olarak kullanıldığını görmedim. :) İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Muratsahinileti 07:22, 14 Şubat 2010 (UTC)

Geçen sefer Kıbrıs Harekatı maddesinde Necmettin Erbakan ile ilgili bir tadsızlık çıktığından fikirlerinizi beklerim: TUSAŞ'ı 1973'de kuran yine kendisiymiş. Şu YouTube videosunda izlenebilir: [1]

Google'un ilk sayfalarında çıkan kaynaklar da şöyle: [2][3][4][5]

Maddeye nasıl ekleyelim? -Dominator1453 (mesaj) 09:05, 3 Mart 2017 (UTC)

Ayrıca, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı Kanunu - TBMM[6] ve Resmi Gazete[7] kaynaklarını ekliyorum. -Dominator1453 (mesaj) 05:03, 6 Mart 2017 (UTC)

Bir görselin açıklaması hakkında[kaynağı değiştir]

Maddedeki bir görselin altında TUSAŞ'ın yürüttüğü en önemli proje: Milli Muharip Uçağın 1:1 ölçekli modeli, Paris Havacılık Fuarı, 2019 yazıyor. Bu projenin "en önemli" oluşu nesnel bir yargı mı gerçekten? "TUSAŞ'ın yürüttüğü Milli Muharip Uçak Projesi..." vb. bir açıklama olsa daha tarafsız olabilir bence. Denizkavi (mesaj) 18.47, 17 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

  1. ^ TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel KOTİL | İstanbul Düşünce Vakfı Konuşması [TFX Ne Zaman Uçacak?]
  2. ^ 10 bin mühendis Türkiye’yi uçuracak#ERBAKAN'IN HAYALİYDİ
  3. ^ Seherde Ankara Semalarında Bir HÜRKUŞ Görebilirsiniz
  4. ^ Türkiye'nin Son Anda İptal Edilen Eğitim - Taarruz Uçağı Projesi
  5. ^ Cumhuriyet tarihi kronolojisi 1923
  6. ^ Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı Kanunu - TBMM
  7. ^ Resmî Gazete-Resmi Gazete