Tartışma:Türkiye'deki video oyunu şirketleri listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: E-symmetric tarafından 14 gün önce Sayfada yapılan haksız temizlik! başlığına

Bu liste Türkiye'deki video oyunu sektörünün çapını göstermesi açısından gerekli olmakla beraber, aşağıda maddenin amacına uygun kullanımı, reklamın önlenmesi gibi nedenlerden ötürü bazı uyarılara yer verilmiştir:

Firma: İsim-Tür-Yer Maddede Türkiye'de yerleşik, yerli video oyunu sektörü şirketleri listelenecektir. Amatör oyun ekipleri veya şirketleşmemiş oyun ekipleri ile sektöre henüz ürün vermemiş veya sadece demo ürün vermiş olan firmalar listeye dahil edilemez. Bu tür isimler eklenmesi halinde reklam amaçlı olarak değerlendirilip, listeden çıkartılacaktır.
  • Firmanın listede yer alabilmesi için en az bir ürün vermiş olması ve kaynak gösterilmesi zorunludur.
  • Firmanın türü veya konumu bilinmiyorsa boş bırakılabilir.
  • Etkin yıllar: Kuruluş-Kapanış Listede mevcut firmaların yanı sıra kapanmış eski firmalara da yer verilebilir.
  • Kuruluş tarihi bilinmiyorsa boş bırakılabilir.
  • Firma halen faal ise kapanış tarihine tire(kısa çizgi) çekilmelidir. Firma kapanmış fakat kapanış tarihi bilinmiyorsa kapanış tarihine Evet yazılarak, firmanın eski bir firma olduğu işaretlenmelidir.
  • Faaliyet alanı: Yapım-Dağıtım-Teknoloji Firmalar video oyunu sektöründe yapım, dağıtım ve oyun teknolojisi geliştirme gibi farklı alanlarda faaliyet göstermektedir.
  • Firma oyun geliştiriyorsa Yapım; dağıtım yapıyorsa Dağıtım; oyun motoru, oyun editörü vb. teknolojiler geliştiriyorsa Teknoloji bölümü Evet yazılarak işaretlenmelidir.
  • Firma sadece tek bir alanda faaliyet gösteriyorsa, diğerlerine tire(kısa çizgi) çekilmelidir.
  • Notlar
  • Yapımcıların başlıca oyunları bu kısma eklnebilir. Firma çok fazla ürün verdiyse bunlardan popülerliğine göre birkaçının yazılması yeterlidir. Firmanın önemli-önemsiz tüm işlerini not kısmına eklemek gereksizdir. Bu tür aşırı ilaveler reklam amaçlı olarak değerlendirilip, listeden çıkartılacaktır.
  • Dağıtımcılar çok fazla oyun yayımladığından ötürü, oyun isimlerinden öte dağıtım kanalları hakkında bilgiler eklenmeli veya bu kısım boş bırakılmalıdır.
  • Teknoloji geliştiren firmalar, bu teknolojiyi başkalarına ticari olarak pazarlıyor veya ücretsiz bir şekilde kullandırıyorlarsa; ürünlerinin ismi bilgi olarak eklenebilir. Aksi takdirde not kısmı boş bırakılmalıdır.
  • Bu imzasız yazı 85.107.121.128 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    Türkiye merkezli video oyunu şirketleri listesi daha doğru değil mi? --Cobija (mesaj) 14:00, 21 Aralık 2016 (UTC)

    Tabi, hep öyle diyoruz.--RapsarEfendim? 14:38, 21 Aralık 2016 (UTC)

    Sayfada yapılan haksız temizlik![kaynağı değiştir]

    MRTFR55 kullanıcısı, bu sayfada bulunan birçok oyun şirketini silmiştir. Türk oyuncular ve geliştiriciler, Türkiye'de faaliyet gösteren veya göstermiş olan oyun şirketleri hakkında ansiklopedik bilgilere erişim hakkına sahiptir. Bu sayfadaki bilgiler, Türk oyun endüstrisi hakkında bilimsel makaleler hazırlamak isteyebilecek bilim insanları için dahi değerli olabilir. Zorluklarla ve büyük emeklerle yaratılmaya çalışılan bir nevi "Yeni-Yeşilçam" olan oyun endüstrimizin tarihten silinmesine lütfen izin vermeyin. E-symmetric (mesaj) 15.58, 10 Mayıs 2024 (UTC)Yanıtla

    @E-symmetric
    Vikipedi politikaları gereğince ekleyeceğimiz içeriğin kayda değer olması gerekiyor. Ülkede açılan her bir oyun şirketini listeye eklemenin bir anlamı yok, kayda değer olanlar yeterli. - MRTFR55 (mesaj) 20.09, 10 Mayıs 2024 (UTC)Yanıtla
    40'a yakın oyun şirketi silinmiş.
    2019 yılında 100 milyon dolara, İngiltere'nin önemli oyun firmalarından biri olan Miniclip firmasına satılan Masomo mu kayda değer değil?
    Ayrıca madem kayda değer değil neden Cediot'un wikipedia sayfası var? https://en.wikipedia.org/wiki/C%C3%A9idot_Game_Studios
    Sizin oyun geliştirme konusundaki uzmanlığınız nedir? Hangi kriterlere göre karar veriyorsunuz? E-symmetric (mesaj) 13.46, 11 Mayıs 2024 (UTC)Yanıtla
    @E-symmetric
    Kriterleri Vikipedi politikaları belirliyor. Bahsettiğiniz şirketler için birer sayfa açarsanız tabloya yeniden eklenebilirler. - MRTFR55 (mesaj) 18.02, 11 Mayıs 2024 (UTC)Yanıtla
    Bu linkte onlarca sayfası olmayan animasyon filmi var mesela:
    Türk animasyon sinema filmleri listesi
    Bakalım Vikipedi politikaları gereği hepsini silecek misiniz? Siz sildikçe ben size yeni vikipedi sayfaları göndereceğim.
    Ancak hata sizde değil, hata bizim gibi kendi wikipedia'sını yapmayan toplumlarda. E-symmetric (mesaj) 19.20, 11 Mayıs 2024 (UTC)Yanıtla