Tartışma:Suriye İç Savaşı'ndaki silahlı gruplar listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 178.233.0.157 tarafından 7 ay önce ülkü ocakları ne arıyor ? başlığına
Vikiproje Suriye (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Suriye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Suriye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Listeler (Liste-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Listeler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Listeler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

@Ahmet Turhan, @Maurice Flesier ve diğer kullanıcılar, birçok konuda yardıma ihtiyacım var. İngilizce Vikipedi savaşın kendisini 4 ana grupta toplasa da aslında ÖSO ve müttefikleri ile En-Nusra, Ahrar uş-Şam vb cihatçı/İslamcı grupları da ÖSO altında ama ÖSO'dan ayrı olarak gruplandırmış. Ancak şunun gibi çatışmalardan görülebileceği üzere bu iki kesim de birbirleriyle karşı karşıya gelmekte. Bu bağlamda 4 değil de 5 gruba ayırmanın daha uygun olacağını düşünerek böyle bir gruplandırma yaptım. Başlıkların adlandırmaları konusunda ise emin olamadım (özellikle Kürtler başlığı için). Neler yapalım?--RapsarEfendim? 19:10, 2 Aralık 2016 (UTC)

@Rapsar, açıkçası somut olarak ne yapılacağı konusunda pek bilgi sahibi değilim. Çünkü Suriye'deki gruplar ve bölünmeleri hakkında ayrıntılı bir bilgi araştırma yapmış değilim. Somut olarak şu şu nasıl olmalı tarzında bölüm bölüm gidersek yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:40, 5 Aralık 2016 (UTC)
Yani dediğim gibi İngilizce Vikipedi bu savaşı 4 taraflı olarak göstermiş (Hükûmet, Rojava, Muhalifler ve IŞİD). Savaşın ilk safhaları da böyle aslında. Ancak sonraları muhalifler de kendi içerisinde bölünmüş, ÖSO'nun başını çektiği ılımlı muhalifler ile En-Nusra gibi örgütlerin oluşturduğu cihatçı-aşırı İslamcı muhalifler var. İlk grubu uluslararası kulvarda destekleyen çok, ikincisini açık olarak destekleyen ise yok. Hatta yukarıda örnek verdim, bu muhalifler de çatışabiliyor birbirleriyle (öncelikleri diğerleri ama belli ki). İngilizce Vikipedi bu muhalifleri tam olarak ayırmamış, ama tam olarak da birleştirmemiş ve şuradaki bilgi kutusunda görülebileceği üzere bu iki gruplaşmanın arasında bir çizgi koyarak "4,5 taraflı" bir savaş yapmış. Ayrıca, maddelerde kullanılan haritada da savaşı 5 taraflı olarak gösterip, bu iki gruplaşmanın kontrolündeki yerleri de ayırmışlar. Diyorum ki ben de, bu savaşı 5 taraflı göstermek doğru olan değil midir? Bir de bu tarafların adlarını burada nasıl verelim?--RapsarEfendim? 20:40, 5 Aralık 2016 (UTC)

ülkü ocakları ne arıyor ?[kaynağı değiştir]

kaynak göstermeden muhalif hükümet destekcileri içinde ülkü ocakları neden gösteriliyor 178.233.0.157 15.52, 7 Ekim 2023 (UTC)Yanıtla