Tartışma:Silistre Kuşatması

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Rusya (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Rusya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Rusya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yıl hatası?[kaynağı değiştir]

Silistre Kuşatması'nın yılında bir yanlışlık var sanırım. Kuşatma 1853'de değil 1854'te gerçekleşti. İnternetten referans gösterebileceğim kaynak http://www.britannica.com/EBchecked/topic/239038/Mikhail-Dmitriyevich-Prince-Gorchakov adresinde bulunmaktadır. Ancak birçok Türkçe kaynakta tarih 1853 olarak geçtiğinden bilgiyi değiştirmedim. Ya hepsi Vikipedi'den bu bilgiyi sorgusuz sualsiz alıp kopyalıyorlar ya da benim bilmediğim daha önceki bir kuşatmadan bahsediliyor... bu durumda da bilgiler 54'deki kuşatmayla ilgili bilgiler.

GÜNCELLEME: Farklı kaynaklarda farklı tarihlere rastlamak. http://encyclopedia.farlex.com/Silistria,+Siege+of kaynağında da kuşatmanın 1853'ün sonlarında başladığı, 1854'de sona erdiği belirtiliyor. --Diren 20:56, 19 Ekim 2009 (UTC)