Tartışma:Segestria florentina

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kara "yılan"[kaynağı değiştir]

Bu bir YILAN değil ÖRÜMCEK türüdür. "Karayılan" adlandırması için kaynak gösterilmelidir. Görebildiğim kadarıyla "karayılan" adlandırması İngilizce "snake-back spider" teriminden etkilenerek yapılmıştır. Bu bir örümcek türü olduğuna göre "yılan" gibi bir adlandırma doğru değildir. Maddenin Segestria florentina Latince adıyla başlık yapılması en doğrusudur. --Kmoksy 17:40, 30 Haziran 2011 (UTC)

Tamam... Değiştirelim o halde...--Rapsar 17:41, 30 Haziran 2011 (UTC)
  • Sistematik adlandırma en doğrusu olacaktır.--Reality 17:42, 30 Haziran 2011 (UTC)
  • Ayrıca, "Karayılan" adı Anadolu kırsalında siyah renkli bir yılan türü için kullanılmaktadır. Türkçe'de "yılan" adıyla anılan hiç bir örümcek türü - buradaki "karayılan" dışında - yoktur. Birisi fazlasıyla esprili bir adlandırma yapmış anlaşılan. --Kmoksy 17:47, 30 Haziran 2011 (UTC)