Tartışma:Sahte bayrak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hukuk (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hukuk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hukuk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde isminin "Sahte bayrak" olması gerekmez mi? --Sayginer 06:47, 6 Nisan 2011 (UTC)

Yapıldı bile :)--Rapsar 08:16, 6 Nisan 2011 (UTC)

Gerçekdışı kaynak ve bilgiler[kaynağı değiştir]

Madde sadece bir gazetecinin köşe yazısından kopyalandığı için çok eksik ve özellikle de Hindistan Komünist Partisi (M-L) örneği, büyük ölçüde hatalı. Ayrıca söz konusu makale, bir CIA ajanının spekülatif anılarına dayanan, dolaylı bir kaynak; üstelik bilgiyi yanlış aktararak. (Olaya konu olan "Maocu" parti aslında HKP-M'dir; makalede bahsedilen HKP-ML ise yaklaşık 4-5 yıl sonra bu partiden kopan bir kanat. Parti adının kısaltması bile yanlış; IKP yerine ya İngilizce ICP ya da Türkçeleştirilmiş şekliyle HKP denmeliydi.)

Zaten söz konusu gazeteci aynı konuyu iki yıl kadar sonraki köşe yazısında ilkinden hayli farklı, yumuşatılmış ifadelerle aktarıyor. ("Hindistan Komünist Partisi’ne karşı, parti içi muhalif bir kanada Çin Komünist Partisi kimliğiyle yanaşan Amerikan ajanları", ilk yazıda "Maocu komünist partisinin kurulmasına vesile olmuş" iken, ikinci yazıda, zaten mevcut "ayrımı körüklemişler" .)

Daha güvenilir bilgi ve kaynaklara dayanarak yazılana kadar "Örnekler" bölümünün kaldırılması gerekir. 176.240.196.129 10:45, 4 Ekim 2012 (UTC)