Tartışma:SM UB-14

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seçkin madde SM UB-14, bir seçkin maddedir. Madde (veya onun eski bir sürümü) Vikipedi topluğunun ürettiği en iyi maddelerden biri olduğuna karar verilmiştir. Buna rağmen, bu maddeyi güncelleyebilir veya geliştirebilirseniz, lütfen çekinmeyin.
Anasayfa ödül Bu madde 42. Hafta 2013 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 34. Hafta 2017 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 1. Hafta 2024 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.

Kariyeri alt başlığını yazdım çünkü, nasılsa "sonuç bölümü yok" ya da "sonuçları veren bir tablo..." diye bir tenkit alacak. Aslında ozaman yazmak daha iyi olurdu :) Neyse. Pek yorum sayılmaz. Yine de dikkatli bir gözlem. Adriyatik Denizi ile ilgili olanlar kitap önizlemelerin birinde daha keskin ifadelerle yer alıyor. Ve hat belirtilerek. Fakat sadece İtalya'daki bir noktadan çıkan olarak. Başka bir kaynakta Balkanlar'daki nokta verilmiş. İkisi Adriyatik çıkışında bir hat oluşturur. Konu dışı diye not almamışım. Bakmak gerek. Bir ara bakarım. Diğeri ise bir ara bulunur, var bir yerlerde. Dahası, Gelibolu'ya gönderilen takviye kuvvetlerinden 900 kişinin ölümünün söz konusu cephede yaratacağı durum, yorumu gerektirmez ki artık, yorum yapmış olayım. --Makedon (mesaj) 18:58, 5 Nisan 2013 (UTC)

Hiçbir gemi maddesinde yokken buna eklenmesi sorun esasen :) 30-40 gemiye hasar verenleri var mesela, onlarınki yazılmamış. Giriş kısmındaki özet de göz önünde bulundurulunca aynı bilginin üçüncü kez yer alması iyi değil, bence. Bunun yanında alt başlıklarda uygun yerlere, kaynaklı ve yorum katmadan ekler yapılabilir elbet :)--RapsarEfendim? 19:02, 5 Nisan 2013 (UTC)
Giriş bölümünün son paragrafı, gemiler, tonajlar vs. vs., taktik bir tablo sunar. Son bölüm ise, deyim yerindeyse cepheler ve UB-14'ün savaşın genel gidişatına eklediği fırça vuruşları gibidir. Taktik - stratejik ayrımı yapan bir okuyucu, hiç garip bulmayacaktır bunları. Yine de isterseniz kalsın şu an bulunduğu yerde, sayfa geçmişinde. İleride gerekirse, unutmayalım ama :) çıkarırız. --Makedon (mesaj) 19:11, 5 Nisan 2013 (UTC)