Tartışma:Rusça

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Rusca maddesinde sorunuz cikarsa, alternatif daha iyi bir sey yazin, ondan sonra "coplugu" silebilirsiniz. Daha iyi alternatif yoksa, asla silmeyin. --Светоносец 00:56, 26 Kasım 2007 (UTC)

Merak etmeyin, gerekenler gerektiği kadar silindi. Filanca 22:05, 28 Mart 2008 (UTC)

Maddede iki alfabe tablosuna ne gerek var? Türkçe harfler Rusça olanları ses bakımından karşıladığı sürece fonetik alfabeye ayrıca gerek olduğunu da sanmıyorum. Filanca 19:01, 9 Ocak 2007 (UTC)

bence rusça sayfasına ayrıca basit dil bilgisi kısmınıda yer verilmelidir

Bu maddeyle ilgilenen çok ama herkesin aklına geleni yaztığı bir çöplüğe benzemeye başladı. Maddenin alt kısmındaki fotoğraflı açıklamaları siliyorum. Vikipedi bir ansiklopedidir, dil öğrenme kitabı değil. Filanca 18:58, 7 Mayıs 2007 (UTC)

  • Madde çöplüğe benzemiyor. Ayrıca sildiğiniz resimli katoloğun başka vikilerde bir benzeri yok ama fikir güzel, ilgi topluyor.--Ahmetanmsj 19:34, 7 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba. Madem öyle diyorsunuz, neden "çöplük" dediğimi anlatiyim:

  1. Kril alfabesinin iki kere verilmesi. Zaten alttaki varken, bir kişi üsttekini ekledi. Ekleyen kişi neden var olanı düzeltmedi de bunu yaptı? Birisi silinmeli, ideal olarak hem bağlantılar içeren hem de mutlaka Türkçe latin alfabesindeki okunuş karşılıklarını (belki fonetik karşılıklarla birlikte) veren bir tablo olmalı. Ayrıca alfabe bölümü tarih bölümünün ardından, bölüm başlığı olmadan başlıyor.
  2. Sildiğim resimli Rusça sözlük. Bkz: Vikipedi:Vikipedi ne değildir
  3. Sayfaya bol miktarda eklenen, kalitesine bakılmayan, bir kısmı ticari dış bağlantılar.
  4. "Rusça konuşulan ülkeler" bölümü: Bayraklı, şatafatlı, yıldızlı ve yaldızlı ama tek kaynak yok. Sahi nedir o yıldızlar? Yıldız, genellikle yazılı metinlerde dipnot için kullanılır.
  5. Gramer, kelime bilgisi, teleffuz... Dilbilgisiyle ilgili olması gereken ana başlıklar nerde?

Yani bol bol gösterişli yaldızlı göz boyama var, ama ciddi bir ansiklopedinin bir dil maddesinde olması gerekenler içerik yok, kaynak yok. Saygılar, Filanca 17:25, 8 Mayıs 2007 (UTC)


Türkiye'de Tükçeden sonra en çok konuşulan dil olduğu yazıyor şaşırdım kaynaklara baktım kaynaklarda bunu doğruayan bişeye rastlayamadım. Kaynaksız şablonunu eklememiz doğru olurmu. --Lorem Ipsumileti 22:44, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Şu Rusça konuşulan ülkeler bölümünü ya silelim ya da kaynaklı hale getirelim. Eğer itiraz eden veya kaynak gösteren olmazsa sileceğim, duyururum. Filanca 17:05, 16 Şubat 2008 (UTC)

ayrica bakiniz linkleri alakasiz bir siteye yonlendiriyor Bu imzasız yazı 94.55.138.71 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 25 Ekim 2010