Tartışma:Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Psikoloji (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Psikoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Psikoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Maddedeki şu içerik çıkarıldı: Bu hastanelerde çalışan olan Sinir hastalıkları uzmanları hastalara normal tıptan değişik yöntemlerle tedavi ederler. Hastalarlıkların bazıları uzmanlar tarafından kısa sürede tedavi ederler fakat yüksek ruh hastalığına sahip hastalar uzun süre hastanede kalabilmektedirler.

Öncelikle normal tıptan değişik yöntemlerle diye bir tanım kesinlikle yanlış. Bu bir tıp dalı ve tıbbi yöntemlerle tedaviler yapılmaktadır doğal olarak. Tıptan değişik derken nasıl? Psikiyatri tıp değil de alternatif (tamamlayıcı) tıp yöntemi sanki. Hiç olur mu öyle şey. Çok ciddi bir yanlış. Üstelik bu bilim dalının adı "sinir hastalıkları" da değil. Psikiyatri. Ruh ve sinir hastalıkları da denebilir ama kesinlikle sinir hastalıkları denemez. Beyin ve sinir hastalıkları bölümü de var ona bakılırsa. Metin içindeki "yüksek ruh hastalığı" diye bir tanım kullanılmış, böyle bir terim hiçbir yerde geçmemektedir. Böyle bir tanımlama yoktur psikiyatride. Kısa sürede tedavi edilir bir kısmı edilmez ifadesi ise kesinlikle bilimsellikten uzak bir ifade. Sonuç olarak tanım cümlesi hariç diğer içerik ciddi yanlış bilgilere sahipti. Çıkarıldı. Bu mesaj, metni ekleyen kullanıcıya da yollanacaktır. Saygılarımla--Merube 89msj 21:11, 15 Kasım 2010 (UTC)