Tartışma:Reductio ad absurdum

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Matematik (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Matematik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Matematik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Felsefe (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu başlık "olmayana ergi" olarak açılmamalı mıydı?


Haklısın, "olmayana ergi"yi ana giriş yapıp "reductio ad absurdum"dan yönlendirme yapmak daha makul olabilir, fakat arama yapılırken önce Latince'siyle arama yapılacağını düşünerek Latince'sini baş giriş yaptım; ne denli eski ya da bilindik olursa o denli evrensel ve kabul edilir olur varsayımınından hareket ederek. Bu bağlamda, eski Türkçe ya da yeni Osmanlıca "abese irca"'dan da yönlendirme yapmayı unutmamak lazım. Aslına bakarsan, bence, örneğimizdekine benzer terimlere Latince'ye göre daha yakınız. Bu işin sonu yok. Sistemli, "biçimli" ve ortak anlayışımıza hitap eden bir ansiklopedi kurgusu oluşturmak büyük çaba gerektiriyor. Türkçe girişleri yaparken, diğer dillerden ve kültürlerden farklı olarak tam anlamıyla üç boyutta düşünmek zorundayız. Hepimize kolay gelsin. Var olana şekil vermek konusunda özgürsün!

Bu terimin Türkçesi ne ise başlığın da o olmasını öneriyorum. Filanca 20:05, 14 Temmuz 2008 (UTC)