Tartışma:Recep Tayyip Erdoğan/Arşiv 8

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Maddede ciddi bir biçem sorunu göremiyorum. Temizlik şablonunu kaldırmalıyız bence.--Alperen 17:48, 12 Şubat 2012 (UTC)

bu şablon, onun döneminde olan biten herşeyin bu maddede yer alması nedeniyle konulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. o günden bugüne değişen birşey olmamış. --ki bl 18:47, 12 Şubat 2012 (UTC)

"Cezasını çekti" ifadesine dair "galat-ı meşhur lügat-ı fasihten evladır"[kaynağı değiştir]

Cezasını çekti ifadesinin problemli olduğunu düşünüyorum. Hele hele 'düşünce ve ifade suçu' gibi başlıklarda değerlendirilebilecek tartışmalı konularda. Fikret Hocanın başlığında görünce dikkatimi celbetti Recep Tayyip Erdoğan başlığında durum nasıl diye merak ettim aynı durum burada da var. Oradaki ifadelerim burada da geçerli kısaca şunu ifade ettim:

"Metindeki "... Haymana Kapalı Cezaevi'nde cezasını çekti" ifadesi hüküm içermekte. 'Cezasını çekmek' deyimi sözlük anlamı olarak karşılaşa da olumsuz bakış açısı sunan bir galattır. Bu sebeple taraflı bir ifade gibi durmakta. Bunun yerine "... hükmü, Haymana Kapalı Cezaevi'nde infaz edildi" ifadesi kullanılabilir ya da en basitinden "yattı." Kaldı ki hüküm giymesine sebep olan kitap Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2006 yılında projelerine dahil edilmiş meşru bir kitaptır. Aynı problem Recep Tayyip Erdoğan başlığında da vardır." Bu imzasız yazı 94.54.36.52 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

"...ceza süresini tamamlayarak..." şeklinde düzeltildi. esc2003 (mesaj) 16:47, 23 Mayıs 2012 (UTC)

- Söylediklerinize katılıyorum. Sadece Recep Tayyip Erdoğan maddesinde değil benzer tüm maddelerde cezasını çekti yerine daha uygun bir ifade getirilmeli. Benvewikilerim (mesaj) 07:40, 21 Nisan 2012 (UTC)

Hapis cezası[kaynağı değiştir]

"Okuduğu şiir nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı" ifadesi nesnel bir söylem değil. Ayrıca şiirin nereden okunduğu bilgisinin de kişinin söz konusu davranışına meşruluk kazandırma çabası dışında bir anlamı yok. Mahkeme kararlarında isnat edilen suç ve karara dayanak teşkil eden kanun maddesine yer verilmesi lazım. Aynı mantıkla Ahmet Şık maddesinde kitap yazdığı için tutuklandığı belirtilebilir, ama olması gerektiği gibi "Ergenekon terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandığı yazıyor. Buradaki ifadeyi değiştirip neyle suçlandığını ve hangi maddeden ceza aldığını yazdım ve kaynak ekledim.212.253.138.123 13:12, 7 Temmuz 2012 (UTC)Muhsin