Tartışma:Pazırık Kurganı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Rusya (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Rusya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Rusya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ölüm (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Arkeoloji (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arkeoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arkeoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde içerisnde bulunan ve belli bir bilimsel makaleye dayanmayan Öss kısmı ile ilgili kısım ÖSYM bilimsel makaleler yayımlayan bir merci olmadığından kaldırılmıştır. Konuyla ilgili sadece bilimsel yazı ve makalelere dayanan eklentiler yapınız Kullanıcı:Celikadam1 25 haziran 2009 02:50 (UTC)

Kalsın. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih eğitim politikasını bilimsel açıdan araştıranlar için çok faydalıdır. Ayrıca ÖSS'de çocuklarımız kötü puan mı alsınlar? Takabeg ileti 00:07, 25 Haziran 2009 (UTC)
  • daha önce başka bir maddede daha konuşulmuştu. bir sınavdaki yanlışı maddeye böyle eklemlemek tba'ya uygun değil. çıkartıldı. --ki bl 08:19, 23 Mart 2010 (UTC)
Bu da unutulmuş. Artık kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Zira ÖSS'nin yanıtlarını gerçek olarak algılananlar gördüm. Çok ama çok tehlikeli. Takabeg ileti 08:34, 23 Mart 2010 (UTC)

İ:ran sanatı?[kaynağı değiştir]

Yazı içerisinde bulunan iran sanatı keli,mesini anlamak mümkün değil. İranlılarla uzaktan yakından alakası yok bu kurganın.

Bu yazilardaki iran sanati sozu neden kullanildi?[kaynağı değiştir]

Pazirikda Bulunan Tum eserler Hun Turklerine aid olmus ve hic Bir yerde bulunmaz ne iran ne hind nede cin sozu burada islenemez Bu imzasız yazı 213.154.3.61 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.