Tartışma:Ortaklar, Germencik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

ORTAKLARIN COĞRAFİ KONUMU

Ortaklar arazisi, Aydın dağlarının Kuşadası körfezine doğru uzanan,kuzey batıda ovacık dağı, Güney batıda 1020 metre yüksekliğinde durmuş (Gümüş) dağının güney ve güney doğuya dönük orman ve bitkilerle kaplı ,meyilli yamaçlarıyla güney doğuda Büyük Menderes ovasının bir kısmından (Karaova,Kemerovası) meydana gelmiştir.

Ortaklar, Doğuda Germencik,Batıda Kuşadası,Kuzeyde Tire,Güneyden Söke ile çevrili filan içinde doğudan Dereköy, Neşetiye, Batıda Naipli, Kuzeyde Balatçık, Güneydende Gümüş,Gümüşyeni ve Tekin köyleri ile çevrili hudutlar içinde kalan arazi parçasıdır ki bu arazi eski tapu kayıtlarına göre Naipli köyünün hudutları ise bugünkü Neşetiye köyü karayolu durağına kadar dayandığını göstermektedir.

Ortaklar deniz seviyesinden 62 metre yüksekliktedir. Yüzölçümü; Ortakların iskan edilmiş mestün sahası 1875000 m2' dir. Koruma veya komşu köyler arasındaki hududuna göre ise 750000 m2' dir.

İklimi; Ilık (Mutedil) iklim olup yağış normaldir; don olmaz. Deprem; Ortaklar Aydından Söke-Bafa yönünde uzanan Menderes deprem çukuru içinde olmayıp, kuzey kenarını izleyen taraçalardan biri üzerinde kurulmuştur. Yani Ortaklar tam Menderes fayları üzerinde bulunmakla beraber bu faylardan gelen depremlerin etki alanı içinde bulunmaktadır. Bu sebeplede Ortaklar birinci derece deprem bölgesi dahilindedir.


Geri Alındı[kaynağı değiştir]

Bir vandal nedeniyle kendinden geçen sayfa başka bir kullanıcının iyi niyetli fakat bilinçsiz düzeltmeleri sonucunda iyice boşalmış.Sayfayı tarafımca düzenlenmiş son haline geri döndürüyorum. --Brankhos 04:57, 25 Haziran 2009 (UTC)