Tartışma:Nihat Akdoğan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yetersiz bilgi ve bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

1. Politikacılar eğer il ve eyalet düzeyinde bir mevkiye sahip olmuşlarsa kayda değerdir. Malumdur ki bilgi kutuları şahısların incelenmesinde bir nevi kısayoldur. İlgili maddede "Bu kutuların içeriklerini doldurarak okuyuculara bilgilere hızlıca erişimlerinde yardımcı olabilirsiniz." yazmakta. Bu kayda değerlikte bir maddenin bilgi kutusuna sahip olması, şahsın siyasi kariyeri, dönemi, mensubu olduğu parti veya siyasal görüş açısından bir takım bilgileri tek bakışta görmeyi sağlayacaktır diye düşünüyorum. 2. Bu kayda değerliğe sahip politikacıların en azından yaptıkları işler, imzaladıkları kanun tasarıları veya geçmiş siyasi yaşamları hakkında bilgilerin bulunması hem Vikipedi'mize hemde bu şahıs hakkında bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Bir parlementeri üyesinin iki satırlık biyografisi madde içeriğine yakışmıyor. Katkıda bulunacakların dikkatini çekmek maksadıyla yetersiz şablonunun uygun düşeceği kanaatindeyim. chansey Mesaj 10:10, 4 Kasım 2016 (UTC)

Bilgi kutusu eklenebilecek her maddeye "bilgi kutusuz" şablonu eklenebilir, eklenmeli. Burada bir problem yok. Ancak, taslak ile "eksik" şablonunu ayırt etmek lazım. Eksik şablonu (yetersiz değil o, eksik), yarım kalan maddelere ekleniyor, taslak veya başlangıç seviyesindeki maddelere değil.--RapsarEfendim? 10:13, 4 Kasım 2016 (UTC)

bilgi kutusuz şablonu kaynaksızlık ve tarafsızlık şablonları gibi bir olmazsa olmaz değildir, eklenebilir, eklenmeyebilir. bu tür şablonların maddenin tepesine değil altına eklenmesi gerekiyor ille de eklenecekse. --kibele 10:37, 4 Kasım 2016 (UTC)

Burada eksik şablonuyla ilgili olarak diyor ki;"Bu şablon, bir maddede o an için yer almayan belirli bilgilerin maddeye eklenmesi gerektiği düşünüldüğünde kullanılmalıdır. Maddenin tartışma sayfasında hangi bilginin eklenmesi gerektiği şablon maddeye yerleştirilmeden önce belirtilmedir. Bilginin eklenmesi gerektiğine dair fikir birliği oluşursa, bilgi maddeye eklenir ve şablon kaldırılır. Bilginin maddeye eklenmemesi gerektiğine dair fikir birliği oluşursa bilgi maddeye eklenmez ve şablon kaldırılır ". Ben yukarıda hangi bilgilerin eklenmesinin uygun düşeceğini belirttim ve henüz bir fikir birliği oluşmamıştır, tartışmamız tamamen şekil üzerine devam etmekte. Bu aşamada anlamsız bir değişiklik savaşına girmemek için şablonu eklemiyorum. Bilgilerinize arz, görüşlerinize istiraham ederim. chansey Mesaj 11:12, 4 Kasım 2016 (UTC)
Ayrıca belirtmek isterim; cehaletimi maruz görünüz şablonun kullanımı hakkında bir dökümana ulaşamadım. Mobil cihazdan katılımın dolayısıyla ulaşamamış olabilirim. Altta veya üstte olması hususu konusunda beni aydınlatırsanız, müteakip değişikliklerimde düzen konusunda doğrusunu yapmış olurum. Saygılarımla. chansey Mesaj 11:19, 4 Kasım 2016 (UTC)