Tartışma:Mirkelam

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Composermen tarafından 1 yıl önce

Mirkelam'ın doğum yeri; açıklamada İstanbul, tabloda ise Urfa gösterilmekte. Hangisi doğru acaba? Ayrıca verilen internet adresi geçersizdir.Bu imzasız yazı 78.162.229.45 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Mirkelam ın ailesi Şanlıurfa nın tanınmış ailelerinden Mirkelam Aşireti mensubudur ama Mirkelam İstanbul'da doğmuştur...

Ayrıca internet sitesi de doğru...

Konu hakkındaki yersiz iddaların düşmesinden dolayı güvensiz madde işaretinin düşürülmesini arz ederim ...

Mirkelam maddesinde girilen bilgiler, milliyet gazetesinde 2007 yılında yayımlanmış bir yazıdan kopyalanmış. Metin oldukça romantik bir üslup ve subjektif değerlendirmelerle yazılmış. Edebî bir dil tutturulmaya çalışılmış. Dolayısıyla; metin olduğu gibi vikipedi'ye kopyalanınca biraz sırıtıyordu. Bu metni biraz elden geçirerek düzeltmeye çalıştım. Daha da düzeltilebilir ve daha iyi bir şekle getirilebilir.

"Dış Bağlantılar" başlığında verilen "Resmî Web Sitesi" linki ölmüştü. Araştırdığım kadarıyla Mirkelâm adına şimdilik bir internet sayfasına rastlamadım. Bu yüzde boş linki sildim.

Aynı şekilde sıradan bir gazete haberine yönlendiren link'i, bir "dış bağlantı" olmadığı için sildim. İnternette ararsak buna benzer binlerce haber ve fotoğraf bulabiliriz. Fakat bunların yeri, bu ansiklopedi maddesi olmamalıdır. (Nedim Gâyet Bir 10:45, 10 Ekim 2016 (UTC))

Mirkelam makalesinin ilk satiri hariç diğer yerleri gelişme ve sonuc uyumsuz. Okumaya baslandiginda, bir anda babasının ve ailesinin konusu veya Hayati Mirkelamı dışarı atıyor icerigi bozuyor diye düşünüyorum. Gelisme kisminin sanatcinin hayatina ve müzik kariyeri odaklanmalı diye düşünüyorum ve bu ise bir atacam zamanım olursa.Composermen 11.50, 8 Temmuz 2022 (UTC)Yanıtla

Unutmadan, Milliyet gazetesinin sözkonusu haberi, link ölene kadar, şudur:

http://www.milliyet.com.tr/tam-bir-uzun-yol-kosucusu/magazin/magazindetay/10.01.2007/965592/default.htm

Nedim Gâyet Bir 10:51, 10 Ekim 2016 (UTC)