Tartışma:Menemen

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İzmir (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İzmir maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İzmir kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Menemen Olayı[kaynağı değiştir]

Elebaşıların tamamının Menemen dışından geldiği isyana bir kısım Menemenli de iştirak etmiştir.Sırf bunun yüzünden Gazi Kemal Paşa ilk başta Menemen haritadan silinsin demiş sonrasında bundan vazgeçmiştir.Menemen isyanında öğleye kadar Asteğmen Kubilay(1906-1930) ve mahalle bekçileri Hasan ve Şevki şehit edildiler.23 Aralık 1930'da meydana gelen olay sonucunda öğleleyin isyan bastırılmış,Mart 1931'e kadar Fahrettin Altay Paşa komutasında sıkıyönetim ilan edilmiştir.Yakalanan asiler idam edilmişlerdir.Hatta onlara yardım edenler,hatta Kubilay'ın başını bayrak direğine diktiren yahudi Hayimoğlu Josef bile.Bu yanlış bulunabilir.Fakat,bunun doğruluğu kanımca Sivas Olayları'na(Madımak Katliamı,2 Temmuz 1993)daha iyi anlaşılacaktır.

bu nasıl ansiklopedik bir maddedir? atatürk'ün haritadan silinsin dediğini zannetmiyorum ya, dediyse bile bir kaynak gösterin. bu parçayı özüne dokunmadan değiştiriceğimBu imzasız yazı Yet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. atatürk'ün nasıl bie demokrat olduğu iyice anlaşılabilir burdan..hehehee...