Tartışma:Marcus Antonius

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

madde adının "Markus Antonyus" olarak değiştirilmesini öneriyorum. gerekçe: türkçe söyleyişe daha uygun, yaygın (maddede geçen "caesar"ları "sezar" yaptım bile) saygılar, Filanca 12:14, 23 Aralık 2007 (UTC)

  • Avrupalı dillerin ataları sayılabilecek Latince , evveli ve çağdaşı olan grekçe, okunuş olarak dilimize torunlarından daha fazla uymakta.
  • Bu rahmetli beyefendinin isminin yaygın transliterasyonu şu anda kullanıldığı şekilde. Bence olduğu gibi kalmalı.-- Euthygenes EPISTVLA 12:01, 30 Aralık 2007 (UTC)
  • Filanca arkadaşa katılıyorum. Bence de markus olmalıydı. Ne diye ingilizlerini yazım tarzına özeniyoruz ki? Bizim kendi yazımız yok mu? Hem Türkçe madem yazıldığı gibi okunan bi dil, o halde Marcus diye (yani ce ile ) okumamız yanlş olmaz mı? Bence bırakalım artık bu taklitçiliği de kendimiz olalım biraz.94.123.206.255 21:13, 4 Haziran 2009 (UTC)

Tamamlanmamış[kaynağı değiştir]

Antonius yaşamının ilk bölümü özetlenmiş. Ama Sezar ile çekişmesi ve Actium savaşı 'ndan bahsedilmemiş. Bende tamamlanmamış madde izlenimi bıraktı.Roma tarihine meraklı bir arkadaş tamamlarsa iyi olur. Kolay gelsin.Nedim Ardoğa 13:45, 4 Ağustos 2009 (UTC)

İlgilenilmiyor !!!![kaynağı değiştir]

Daha 1 hafta önce Marcus Antonius maddesini geliştirerek Türkçe vikipediye katkı sağlıyorum fakat hiçbir yetkili daha geliştirdiğim maddeyi kontrol etmedi ve değişiklik kabul edilmedi kaynağım ise güvenilir neden ilgilenilmiyor ? Sharpe 08:56, 15 Ağustos 2015 (UTC)