Tartışma:Malkoçoğlu ailesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sırbistan (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sırbistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sırbistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tarih konusunda "düşünülmektedir"diye bir ibare olmaz.

"Tarih sayfalarında bu savaşta adı Hamidoğlu Malkoç olarak geçmiş olan Malkoç beyin Hamidoğulları Beyliğinin komutanlarından olduğu Hamidoğullarının Osmanlı devletine ilhakıyla Osmanlı devletine hizmete devam eden beylerden olduğu düşünülmektedir" hem adamı hamidoğlu diye yazacaksın hemde hamidoğlu komutanlarındandır" diyeceksin. eğer adam hamidoğlu ise ki öyle yazmışsınız; ozaman malkoş bey hamidoğlu beyliğinin beyidir. ancak caroline finker'in öne sürdüğü ve defterdar sarı mehmet paşanın "olayların özü" adlı eserinde geçtiğine göre malkoçlar ne hamidoğlulları ve nede anadolu ile bir ilgisi yok. kendileri Bulgar kökenli müslüman bir hanedan ailedir. osmanlı balkanlara gidince müslüman dayanışması gereği birlikte hareket etmişlerdir. "hamidoğlu" olayı Malkoç beyinin babası olan hamid beyle ilgili bir ibaredir. konunun düzeltilmesini arz ediyorum.--ali 13:39, 28 Mart 2011 (UTC)

  • Sabri abi kontrol etmişsin ama "biz" ve "bize göre" gibi ifadeler geçiyor. GökçeYörük 19:56, 24 Eylül 2011 (UTC)

Tamamen uygunsuz[kaynağı değiştir]

Başlığın hiçbir şekilde wikipedi'ye uygun bir yanı yok. Bir tarihi karakterle ilgili yazılan başlıkta "biz, bize göre" gibi ifadelerin bulunması, biyografik hiçbir şeyin olmaması ve hepsinden önemlisi tamamen ciddiyetsizce yazılmış olması burası için kabul edilemez. Başlığın ya düzenlenmesi ya da askıya alınması gerek bence. BelaPresente 21:45, 12 Ekim 2011 (UTC)

Konu düzeltildi. Ataberkevin 5:04, 17 Ekim 2011 (UTC)

Amasya Kökenli?[kaynağı değiştir]

Malkoçların Amasya kökenli olduğuna dair hiç bir bilgi ve belge mevcut değildir. Lütfen kaynaksız tarih yazmayınız.

Malkoçlar Amasyalıdır.Onların rum-hırvat olduğuna ya da Hamitoğulları soyundan geldiğini iddia eden rivayetler son derece yanlıştır.Osmanlıların Rumeliye geçmelerinden sonra Malkoçoğullarıda Bosnaya yerleşmişlerdir.Ama kökenleri kesinlikle Amasyadır.Lütfen insanları doğru bilgilendirelim.--Nihat budak (mesaj) 03:11, 10 Eylül 2014 (UTC)

Ailenin Kökeni[kaynağı değiştir]

Malkoçoğlu ailesinin kökeni tam olarak bilinmemektedir; ancak Türk oldukları düşünülmektedir.

Caroline Finkel'in "Rüyadan İmparatorluğa Osmanlı" kitabında Malkoçoğlu ailesinin aslen Hırvat-Sırp kökenli olan bir toprak sahibi dönme aile olduğu bahsedilir ve Müslüman olmadan önceki isimlerinin "Malkovic" olduğu savunulur.


Gerçekten çok teşekkürler okuduğum kitapta Boşnak olduğu söyleniyordu ama heryerde Türk dendiği için yanlış yazıldı sandım lakin beni aydınlattın ama nedense hep bize Türk olarak aşıladılar demek ki net olarak bilinmiyormuş.

--Strickrsss (mesaj) 20:14, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Malkoçoğullarının kökeni üzerine[kaynağı değiştir]

Malkoçoğulları ailesinin kökeni Hamidoğulları'na dayanır. kaynak için bknz. İ.H. Uzunçarşılı, Osm. Tarihi 1. cilt s.51

bknz. Neşri, c.1, s.294 "... Suştan Murad buyurdu ki bin okçu sağ kola durdu kim reisleri Hamidoğlu'nun Malkoç'u idi ve bin okçu dahi sol mola durdı ki Hamidoğlunun Mustafa çelebi idi...

yine uzuncarşılı'ya ve neşri'ye bakılırsa . 1.kosova muharebesi sırasında hamidoğulları hükümdarı kemaleddin hüseyin bey oğlu mustafa bey ve yeğeni malkoç bey'i osmanlı ordusuna yardımcı olaak göndermiştir.78.177.201.217 04:18, 6 Ağustos 2012 (UTC)