Tartışma:MKE Ankaragücü (futbol takımı)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Futbol (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Futbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Futbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Osmanlının başkentinde 1910 yılında Anadolunun 20 nüfuslu küçük bir kenti için takım kurulmaz.1910 yılının Ankaragücü ile bir ilgisi olamaz.bu yakıştırma.

Bebeci çayırı 1920'lerde yarısı çalılık,yarısı bataklık bir alan..Maç imkansız. Meclis mebusları bile 1922'de çaputtan topla oynarken Cebeci çayırında normal futbol topu ile maç imkansız gib. Kaldı ki o tarihlerde Anadolu Harekatı ölüm kalım savaşı ve onn tasası içindeyken maç yapılması ve bu maçın Ankaragücü tarafından yapılması gerçek dışıdır. Ankaragücü 1936 yılında kurulmuş bir takımdır. Ankara Şehremaneti takıma taraftar bulmak için yeni kurulmakta olan gecekondu semtlerine el atar. daha sonra Hal' esnafı Belediyenin destek ve zorlaması ile Ankaragüçlü olurlar. Ankaragücü sitesi tarihe, tarihi kayıtlara ters düşen açıklamalarla dolu. Bunları düzeltmek lazımdır.

Metin Kazancı kazancimetin@yahoo.com 178.244.67.39 20.12, 4 Ocak 2023 (UTC)[yanıtla]

ankaragücü 1910 yılında istanbulda kurulmuştur ve adı imalati harbiye(günümüz MKE'si)'dir 1910 da istanbulda kurulduktan sonra ilerleyen yıllarda ankaraya taşınıp mke ankaragücü olmuştur 85.110.17.7 13.53, 2 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]