Tartışma:Münir Ertegün

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türk diplomat ve devlet adamı[kaynağı değiştir]

Öncelikle madde kaynaksız, kaynaklandırılmalı. Böyle saygıdeğer bir insanın maddesine etiket koymak istemedim. Bu vesileyle, girişteki "Türk diplomat ve devlet adamı" ifadesi dikkatimi çekti. Bu doğruya çok yaklaşan bir tanım. Başka birçok maddede gördüm, bazı kişilerden (kamu görevlilerinden) "Türk diplomat" "Türk idareci", "Türk bürokrat" veya "devlet adamı" (tabii bu sonuncunun çok özenle kullanılması gerek); yerine "Türk büyükelçi", "Türk vali" gibi ifadelerle söz ediliyor. Bu yanlıştır. Bir diplomat büyükelçi olana kadar başka birçok önemli görev yapar. Maddesinde "Türk diplomat" olarak adlandırılması gerek. (Burada diplomatlardan bahsediyoruz ama konu sadece onları ilgilendirmediği için ekliyorum: Bir kamu yöneticisi veya "idareci" de vali olana kadar bir çok önemli iş yapar. Gerek diplomat gerek idareci Büyükelçi/Vali olmadan önce de KD olmuş olabilirler. Ya da o unvanları alıktan sonra da KD olamamış olabilirler, o konuyu ayrıca tartışmalıyız.) Özet: 1. kaynak eklenmeli. 2. "Türk diplomat" ifadesi başka maddelerde de örnek alınmalı. --E4024 (mesaj) 08:08, 8 Kasım 2016 (UTC)