Tartışma:Kozluca, Develi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

ben deniz kayseri ili develi ilçesi kozluca köyü 1970 dogumlu hatem erol. söz konusu köyümüzün gecmişi hakkında verilen bilgiler gercegi yansıtmadıgını üzülerek ifade etmek ve gurula düzeltmek isterim...!

köyümüzün kuruluş tarihi net olarak bilinmesede uzun yıllar burada yaşayan köklü ailelerin oldugu ve bu ailelerin her köyde oldugu gibi aralarında ufak tefek husumet ve tartışmalar yaşadıgı dogrudur. lakin söz konusu olan dagılım bu sebebpten ol mamıştır. gerçekler aşagılayıcı bir şekilde kimler tarafından kaleme alındı bilmiyorum ama  sayfa içi reklama bakılırsa bunu tahmin etmek benim içinde çok zor bir sey olmasa gerek.
 söz konusu dagılım asıl nedeni gecim sıkıntısı malumunuz köyün kırsal bir alanda olması ve cogalan ailelerin gecim sartlarına cevap verememesidir kavga gibi gösterilen bu talihsiz açıklamayı yapanları sidetle kınıyor , ve köyüne ihanet eden bed bahtlar olarak nitelendiriyorum.

köyümüz yaklaşık 25 yıl gibi bir zamandır 10 ila 15 hane gibi bir nufusla seyretmektedir son yıllarda ise yeni yapılanmalara gidilip yeni evler yeni hayvan barınakları yapılmak suretiyle kendisini yenileme aşamasındadır yoları suan halen köy muhtarı olan ve bir coguna göre devrim denecek yeniliklere imza atan aktif çalışkan muhtarı ve aynı zamanda amcam :BAYRAM EROL köyde gecmişten buyana olmayan su sebekesi ve düzenli bir ulaşım için yol genişletilme calışması ve köyde muhtelif yerlerde açılmış olan 5 adet göl hayvanların su ihtiyacını büyük ölcüde karsılamaktadır. tüm bu faaliyetler yapılırken her ne hikmetse sadece çaba sarfeden muhtar ve onun kardeşleri abileri yani benim amcalarım kısaca erol ailesi veya diger adıyla(ŞAHBAZLAR) diye tanınan aile tüm yükü omuzlayıp tekrardan güzel bir köy olma adına mücadele vermektedirler sayısız agaç dikilmiştir muhtelif yerlere sayısız tohum serpilmiştir köyümüze ve inşallah kısa zamanda köyümüz tekrar kocaman bir (kozluca) köyü olacaktır. saygılarımla... hatem EROL federal28@hotmail.com