Tartışma:Kendiliğinden yanma fenomeni

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ölüm (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Anlatimda degisiklik yapip farkli aciklamalar ekleyerek maddenin dogruluguna dair olabilecek supheleri kaldirdigima inaniyorum. En azindan artik farkli hipotezlerden 1-2 tanesi, aksi gorusleri dile getirmek icin maddede mevcut.BrechtProscenium 22:37, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Maddeye "yanlış" şablonu koyma nedenim, "Kendiliğinden Yanma Olayları, insanların herhangi bir görünür tetikleyicisi olmadan içten gelen bir ateşle yanmalarıdır. Bu olaylar genellikle ölümle sonuçlanmaktadır." şeklindeki giriş cümlelerinin bunu tartışmasız, nesnel bir gerçeklik gibi göstermesi. Oysa İngilizce Vikipedi'den anlaşılan, böyle bir olayın varlığının son derece tartışmalı olduğu (bir insanın içten yanması için çok miktarda saman yiyip benzin içmesi gerekiyor, bu arada zehirlenerek ölmezse yanar, gibi). Maddenin konunun şüpheli durumunu gösterecek şekilde kaleme alınması gerektiğine inanıyorum. Saygılar, Filanca 15:35, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Maddenin tamamini cevirmek istemiyorum acikcasi ama bastaki cumleyi tekrar yazdim, daha kabul edilebilir olmus mu? BrechtProscenium 19:52, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Elinize sağlık. Filanca 04:56, 28 Ağustos 2007 (UTC)