Tartışma:Kafkas Savaşı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kafkasya (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kafkasya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kafkasya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Rusya (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Rusya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Rusya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu sayfa Kafkasya savaşlarının sıralandığı bir anlam ayrımı sayfası olsa daha doğru olur. --Erdall 05:13, 22 Ocak 2008 (UTC)

Birleşme hk.[kaynağı değiştir]

Kafkas Savaşı ve Rus-Çerkes savaşı sayfalarını birleştirmeyi aylardır planlıyorum, Rus-Çerkes Savaşı sayfasını buna göre şekillendirdim. Tam bunu yapmışken neden geri alındığını öğrenebilir miyim?

Bu savaş Kafkas savaşı olarak geçiyor, ama Türkiye'de daha çok Rus-Çerkes savaşı olarak biliniyor. Bu "iki savaş" aynı savaşın iki cephesindan başka bir şey değil. Batı cephesi ile doğu cephesi detaylı olarak ele alındığı için 2 (hatta 3, Mürid savaşı sayfası da var) sayfaya bölünmüş durumda. Bu karışıklığı önlemek için 3 sayfayı da (Rus-Çerkes savaşı, Kafkas savaşı, Mürid savaşı) tek bir maddede toplamayı hedefliyorum, çünkü konu ile ilgili bilgisi olmayan bir kişi için kafa karıştırıcı olabiliyor ve şu an örneğini gördüğümüz gibi çoğu kişi 3 ayrı savaş sanabiliyor. 1763-1864 yılları arası Kafkas savaşının genel süresi olarak kabul görüyor, 1817 ise Kafkas imamlığının kuruluş tarihi. İki ayrı savaş olarak gösterilmesini anlamıyorum, ki 1864 Çerkesya'nın yıkılma tarihidir, kafkas imamlığı çok daha önceden teslim olmuştur, "iki savaşın" aslında aynı savaş olduğunu görmek zor değil.