Tartışma:Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kıbrıs (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kıbrıs maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kıbrıs kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Devlet Değil[kaynağı değiştir]

Geçici Türk yönetimi devlet değildir. O yüzden ne bayrağı ne amblemi ne de başkanı vardır. Başakn olarak yazılan kişiler sadece bu siyasi oluşumun lideri konumundadırlar. Madde içeriğinde yer anlanlar bayrak, amblem vs olmamalıdırlar. Bu yönetim için sadece ayrılıkçı bir yönetim olduğunu söyleyebiliriz. Apolas Lermi 20:48, 3 Ekim 2008 (UTC)

    • Bir daha yazıyorum; Bu yönetim devlet falan değildir. Zaten o devir Kıbrıs Cumhuriyeti resmen tanınıyor, Dr Fazıl Küçük Cumhurbaşkan yardımcılığı görevinin resmiyette devam ettiriyordu. Bu iki yönetim; CUmhuriyetten koparılmış veya uzaklaştırılmış Kıbrıs TÜrk halkını o veya bu şekilde Cumhuriyete bağlayan dernek tarzı yönetimlerdir. Bu sebeple bunlardan devlet olarak bahsedemeyiz. O sebeple barağından, ambleminden veya yöneyim şeklinden bahsetmek yanlıştır. Artık bu yanlıştan DÖNÜNÜZ.Apolas Lermi 20:18, 5 Ekim 2008 (UTC)
  • Ben yine okuduklarıma bildiklerime göre devam edeceğim. Fazıl Küçük'ün yardımcılık görevi 1963 yılında fiilen bitiyor ve Bu kaynağa göre Genel komite ve geçici yönetim başkanlığını yapıyor. Afedersiniz ama meclisi ve yargı yönetimi olan bir yere dernek denilmez. Ayrıca devlet değil yönetim diyoruz maddede gördüğünüz üzere. Haritaya gelince CIA kaynaklı olmak üzere Askeri üstler, Türkler ve Rumların demografik yapısını göstermekte, sadece Türkleri'nde yaşadığı alanları değil. Hadi sizi dinleyelim ve kaynaklar olmadığı, bilinirliğe göre eklenmesi üzerine genel komite ve bu maddedeki bayrakları ve armaları silelim ama otonom yönetimdeki kaynağı bulunduğuna göre kalmak zorunda. Yeniden ve yeniden açıklamak zorunda kalmama dileği üzerine.. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar--Muratsahinileti 03:34, 9 Ekim 2008 (UTC)
  • (...) O harita 1963 yılından sonra Kıbrısta gerçekleşen Türk iç göçlerinden sonra oluşmuştur. (...) Bir ikinci husus, 1963 (ki bu bile tam tarih değil) Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı rumlar iç içe, karma köy, kasaba ve şehirlerde yaşıyorlardı. Homojen (yani sadece türklerin veya sadece Rumların yaşadığı) köy ve kasabalar da vardı. Ancak; (...) harita eski durumu, yani karışık yaşanılan zamanı gösteremez, göstermiyor da. O tip bi harita ancak iç göçten sonra oluştu. Tekrar diyorum, göçlerden önce böyle bir haritadan bahsetmek mümkün değildi. (...) Apolas Lermi 11:26, 13 Ekim 2008 (UTC)
  • Artık size diye diyecek bir kelimem yok. İşi bilenlerin Vikipedi'nin tarafsızlık politikasını ve milli ansiklopedi olmadığını unutup Kıbrıs konusunda hangi madde düzeni içinde davrandığını görüyorum. Hakaret seviyenizde tavana ulaştınız. Artık yorumum yok. Kolay gelsin.--Muratsahinileti 11:34, 13 Ekim 2008 (UTC)