Tartışma:Ilich Ramirez Sanchez

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Filistin (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Filistin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Filistin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ekteki kısımların tarafsızlığından şüphe duyuyorum.O şimdi 1.5 milyarlık İslâm Alemi'nin imanlı bir ferdi. Namaz kılıyor, oruç tutuyor ve yazdığı mektuplara "Kadiri Mutlak Allah'ın adıyla" diyerek başlıyor. Bir zamanlar dünyadaki Marksistlerin idolü olan Salim Muhammed, İslâm'ın bütün yeryüzüne hakim olması davasına kaldığı hücreden umud ve coşkusuyla yankı veriyor. İmanın ne kadar büyük bir imkan olduğunu yıllardır tutulduğu tek kişilik hücresinde "dik duruş"unu sürdürerek bütün dünyaya haykırıyor. Salim Muhammed, Allah ve Rasulüne olan inancından aldığı güçle, yeryüzünün dört bir yanındaki binlerce Müslüman esir gibi, "Zindan duvarlarınız, işkencehaneleriniz vız gelir bize vız. Bu yürek, bu umut vurulmaz zincire" diye haykırıyor. Antiemperyalist bilincin yüksek olduğu Latin Amerika ülkelerinde milyonlarca hayranı olan Salim Muhammed bizlere, büyük bir olayı da müjdeliyor.--egemen 15:01, 2 Şubat 2007 (UTC)

Fazla romantik bir ifade--Martianmister 13:07, 3 Şubat 2007 (UTC)

Atıflar, tanımlamalar, kategoriler...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Oldukça tarafsızlaştırıldı, bununla birlikte pek tabii ki gözden kaçmış bir nokta vardır, gören düzeltsin veya düzeltilmesini rica etsin. Bu arada karşılaşılan birkaç sorun:

    1. Tanımlama... sonuçta dünya devletlerinin çoğunluğu bu şahsi terörist olarak tanımlıyor. Bizim de bu tanımlamaya yer vermemiz ansiklopedik değer taşıdığı için önemli. Fakat bu durumda kaynak göstermemiz şart. Bu tip bir listeye ulaşabilen olursa, nette adres bulan olursa lütfen belirtsin, koyalım. Tanımlamada birçok ülkenin kendisini terörist olarak kabul ettiğini yazmayı düşündüm fakat kaynaksız olduğu için daha sonra çıkarılması gerekirdi (bu tip tanımlamalar doğrudan atıf içerdiğinden, VP:D hasebiyle kaynak şart).
    2. Kategori... Marksist aktivistler/eylemciler? İslamcı aktivistler/eylemciler? Önerisi olan? Yasadışı eylemciler? (bu sonuncusu benzeri bir tanımın hukuk literatürü içerisinde olup olmadığından bihaberim)

Fikirler? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 13:55, 20 Mart 2007 (UTC)

Yakalanması[kaynağı değiştir]

Henry crumpton istihbarat sanatı adlı kitabında çakal carlos’u Sudan’da bulan kişinin cia’in ctc amiri cofer black olduğunu söylüyor. Bellide bulan oydu ama operasyonu Fransız ve Sudan istihbaratı yaptı 178.247.157.103 19.25, 27 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]