Tartışma:Hayrettin Karaman

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

yazarlat kategorisine bakarsanız önce ön isimin kullanıldığını görürsünüz, karaman için niçin istisna olsun

  • Aslında genel kural kategori içerisinde isimlerin soyadlara göre sıralanması, bu nedenle sıra belirlerken soyadı önce yazıyoruz. Fakat çoğu arkadaş bilmediğinden veya tembellikten sırayı belirlemiyor kategori eklerken. Bu nedenle soyadını başa alıyoruz... Teşekkürler, iyi çalışmalar. - Noumenon 12:41, 22 Şubat 2006 (UTC)
  • 240 isim içinde bahsettiğiniz tarzı benimseyen 10 isim var. Genel tercik sizin kullandığınız şekilde olana kadar, tartışma öyle sonuçlanana kadar önceki oturmuş kuralı sürdürmek yararlı. 13 şubat 2006
Hayır, oturmuş kural zaten Soyadların öne alınması. Fakat ne yazık ki belirttiğim gibi pek dikkat edilmiyor. Bu nedenle gördüğümüz yerde düzeltmeye çalışıyoruz... Yeni maddelerde bu kurala dikkat edebilirsek zamanla eskileri de düzeltilir kanısındayım. Doğru olan sistem budur, ön isme göre giden sözlük veya ansiklopedi bulmak imkansız gibi bir şey... - Noumenon 09:40, 23 Şubat 2006 (UTC)
  • biyografi.gen.tr gibi türkiyenin en geniş internet biyografi sitesi ve kim kimdir siteleri'ne kullanıcıların alışık olduğu sistem'e göz atılabilir. 23 şubat
İnternetteki biyografi sitelerini bir yana bırakalım, diğer wiki projelerine bakalım. Her ne kadar oralarda da insanların dikkat etmemeleri yüzünden bazen veya hatta çoğunlukla soyadları sonra gelmiş olsa dahi, genel uygulama soyadları öne çekmeye yönelik - kategori sıralamasında. Almanca Vikipedi Yazarlar kategorisi veya Fransızca Vikipedi Mucitleri kategorisi ve alt kategorilerine göz atarsanız oralarda da kategori sıralamasına dikkat etmeye çalıştıklarını görürsünüz. İngilizce Vikipedi'de de genellikle soyadı önde gibi gözüküyor [İngilizce Vikipedi Mucitler kategorisindeki gibi. Ayrıca, kategori sıralamasında soyadının önde olmasının size ne gibi bir zararı olduğunu anlamış değilim? Daha düzenli olmuyor mu? Kişilerin aynı ada sahip olmaları çok sık rastlanan bir durum, oysa soyadları genellikle farklı. Ayrıca zaten Vikipedi arama fonksiyonunu kullanarak sadece ismini bildikleri bir kişiye dahi ulaşmaları kolayken, kategori kullanmak isteyen arkadaşlara kolaylık sağlamış olmuyor muyuz soyadlarını öne çekerek? Teşekkürler, iyi günler... - Noumenon 11:02, 23 Şubat 2006 (UTC)
  • -Buyur işte bu maddeyi Hayreddin diye arıyorsun yok diyor motor. Sonra Hayrettin yazıyorsun çıkıyor. Yahu d'mi t'mi nolcak bu d/t meselesi?--Muharremoğlu 12:17, 23 Ağustos 2007 (UTC)